Tiesa, 2013-2014 metų sezone pirmą kartą legionieriaus duonos Malagoje ragavęs krepšininkas atskleidė, jog metai Ispanijoje suformavo kitokį žaidėjo charakterį.

„Nesigailiu pasirinkęs tokį karjeros žingsnį. Niekada negali žinoti, kaip būtų buvę kitur, gal būčiau patyręs traumą. Reikia džiaugtis tuo, ką turi. Buvo sunki sezono pradžia, tačiau likusi jo dalis buvo nebloga ir tikiuosi, jog antrieji metai su Malagos komanda bus geri nuo pat sezono pradžios“, - kalbėjo „Unicaja“ komandos gretose po 6,3 taško Eurolygoje rinkęs krepšininkas.

Gyvendamas užsienyje Mindaugas Kuzminskas neliūdėjo. Ispanijoje žaidė ir kitas lietuvis – legendinio krepšininko Arvydo Sabonio sūnus Domantas. Sabonių šeima, gyvenanti Malagoje, tapo gerais M. Kuzminsko draugais, o „Unicaja“ komanda pasirūpino ir gero mikroklimato kūrimu tarp ekipos narių.

„Su Domantu, Tautvydu bei Aušrine Saboniais bendraudavome daugiausiai. Nuostabūs žmonės, džiaugiuosi, jog dabar turiu tokius draugus. Praleisdavome laiko ir su kitais komandos draugais, nes klubas sudarė labai geras gyvenimo sąlygas – buvome įsikūrę viename rajone, kartu švęsdavome šventes“, - apie maloniąją gyvenimo pusę Malagoje pasakojo pašnekovas.

Sugrįžęs į Lietuvą, 205 cm ūgio krepšininkas prisijungė prie rinktinės treniruočių. Su vyrų komanda nuo pat pirmųjų akimirkų treniravosi ir geri aukštaūgio draugai – 1989 metų gimusių krepšininkų kartos atstovai – Žygimantas Janavičius, Šarūnas Vasiliauskas ir Adas Juškevičius.

M. Kuzminskas interviu metu teigė, jog darbas su buvusiais bičiuliais jaunimo rinktinėse žaidimą rinktinėje paverčia dar smagesniu.

„Žiauriai smagu rungtyniauti su savo draugais, su kuriais susitikdavome jaunimo rinktinėse, Moksleivių krepšinio lygoje – esame pažįstami tikrai nemažą laiko tarpą. Bendraudavome ir už aikštelės ribų, todėl smagu prisijungti prie rinktinės ir pamatyti, kaip, kas patobulėjo, tai savotiškas pliusas mums“, - apie savo kartos atstovus nacionalinėje komandoje mintimis dalinosi „Kuzia“ pravardžiuojamas žaidėjas.

Pokalbio pabaigoje paklaustas apie rinktinės pasiruošimą iš Vilniaus kilęs krepšininkas neslėpė, jog ši vasara, pasiruošimo varžyboms atžvilgiu yra sunkesnė bei intensyvesnė. Tiesa, M. Kuzminskas tiki trenerių štabo sprendimais ir mano, jog rinktinė pasieks optimalią formą dar iki pasaulio taurės turnyro Ispanijoje.

„Pirmieji Europoje pradėjome ruoštis čempionatui Ispanijoje. Mano akimis žiūrint, pasiruošimas yra ir sunkesnis. Mums reikia greičiau nei pernai įgauti sportinę formą ir, manau, jog treneriai tikrai žino, ką daro ir ją įgausime laiku. Nėra skirtumo ar žaisime idealiai draugiškų rungtynių maratone, gerai žaisti reikės čempionate“, - teigė Mindaugas Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)