Viešai savo nuomonės išsakyti nevengiantis M. Cubanas jau ilgą laiką beria kritikos tarptautiniam krepšiniui. Jis ir vėl suabejojo, ar NBA komandoms derėtų išleisti savo žaidėjus atstovauti nacionalines rinktines. Anot jo, tai didelė rizika žaidėjams patirti traumas.

„Mavs“ savininkas yra nepatenkintas NBA ir FIBA susitarimu, kad tik pats žaidėjas gali atsisakyti atstovauti nacionalinę komandą. Tiesa, išlyga padaryta traumos atveju. Būtent tokia situacija nutiko San Antonijaus „Spurs“ ir Argentinos rinktinės veteranui Manu Ginobilli, kuris negalės dalyvauti pasaulio čempionate dėl stresinio lūžio.

„Tarptautinis Olimpinis komitetas (TOK) manipuliuoja NBA lyga. Jame (TOK) pilna korupcijos. Juk vienas narių buvo nušalintas, nes buvo kaltinamas dėl sutartų rezultatų Solt Leik Sičio olimpiadoje. TOK uždirba milijardus dolerių. Prieš juos Tony Soprano (TV serialo apie mafiją herojus - DELFI) virsta šventuoju“, - žodžių į vatą nevyniojo M. Cubanas.

„Profesionalūs sportininkai yra pakankamai gudrūs, todėl būdami laisvaisiais agentais jie nežaidžia. Bet komandos užsiverčia milžinišką finansinę riziką, kad TOK galėtų prisipildyti savo kišenes“.

„Geriausias visų laikų triukas - TOK įtikinėjimas, kad olimpinės žaidynės yra dėl patriotizmo ir nacionalinės garbės, o ne dėl pinigų. Žaidėjai ir savininkai turėtų susėsti ir kartu sukurti savo atskirtą pasaulio krepšinio taurės turnyrą“, - pareiškė „Mavs“ savininkas.

Indianos „Pacers“ komanda vasaros pradžioje su P. George'u pasirašė naują penkerių metų ir 92 mln. dolerių sutartį. Vis tik po traumos, dėl kurios žaidėjas galimai praleis visą sezoną, klubas išliko objektyvus.

„Mes vis dar palaikome JAV krepšinį ir tikime NBA tikslu plėsti mūsų žaidimą, komandas ir žaidėjus tarptautiniu mastu. Tai labai apmaudi trauma, bet juk ji galėjo nutiko bet kada ir bet kur“, - pranešime rašė „Pacers“ prezidentas Larry Birdas.

Daugybę metų komandos sudėtį buriantis M. Cubanas stebėjo, kaip ekipos lyderis Dirkas Nowitzki vasara po vasaros alina savo kūną žaisdamas nacionalinėje komandoje.

„Žvelgiant iš Dirko perspektyvos - aš viską suprantu. Bet mes negalime savo žaidėjų pastatyti į tokią poziciją. Kai kurioms sporto šakoms olimpinės žaidynės yra labai svarbios, bet krepšiniui - beprasmės. Būtų lygiai taip pat įdomu stebėti JAV kovas su argentiniečiais ir ispanais, kai aikštėje bėgiotų 21-erių metų ir jaunesni žaidėjai“, - dar 2012 vasarį ESPN sakė M. Cubanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)