Svarbu žaisti greitai, tačiau neperskubėti

27-erių metų Toronto „Raptors“ ekipos puolėjas mano, kad rungtynėse su Argentina lietuviams būtų parankus greitas žaidimas.

„Mes turime dėl ko žaisti - jie irgi turi dėl ko žaisti. Jie turi už ką atsikeršyti – mes turime už ką atsikeršyti. Daug nuoskaudų pas abi komandas. Rungtynės bus geros ir įdomios. Tai patyrusi, kieta komanda, turinti žaidėjų ir jie stengiasi žaisti lėčiau, pozicinį krepšinį. Mums reikia žaisti agresyviai, greitai ir stengtis daryti mažiau klaidų. Žaisti greitai, bet neperskubėti“, - po treniruotės Londone teigė L. Kleiza.

Kaunietis taip pat nebuvo linkęs sureikšminti Lietuvos pergalės prieš argentiniečius 2010 metų pasaulio čempionato ketvirtfinalyje. Tuomet mūsiškiai šventė pergalę 104:85.

„Dabar atsiverčia visai kitas lapas, naujos varžybos prasideda. Mes žinome kaip ir ką turime padaryti. Mes turime išnaudoti ilgą suolą, nes poziciniame krepšinyje su jais bus labai sunku“, - įsitikinęs L. Kleiza.

Gyvenimas kaimelyje neblaško

Lietuvos rinktinė kaip ir dauguma sportininkų apsistojo olimpiniame kaimelyje, esančiame šalia Londono olimpinio parko.

Kai kurios komandos, tokios kaip JAV krepšinio rinktinė, ar kai kurios sporto pasaulio žvaigždės – sprinteris Usainas Boltas ar tenisininkas Rogeris Federeris – pasirinko gyvenimą ne olimpiniame kaimelyje.

Tačiau L. Kleiza olimpinių žaidynių organizatoriams priekaištų turi nedaug.

„Šitas kaimelis man labiau patinka. Jei dar šilto vandens būtų dušuose tai apskritai būtų idealu. Visa atmosfera, daug sportininkų, gražiai pasitinka, organizacija gera, salė arti. Sakau, kai atvažiuoji tai tikrai yra įspūdinga, ta sportinė dvasia. Kaimeliai panašūs ir šis gražiai sutvarkytas. Gal dėl to, kad dirba daug lietuvių? Sutinkame lietuvių ir apsaugoje, ir kitur. Žinote, be mūsų (lietuvių – DELFI) nieko gero pasaulyje neatsitinka“, - šypsosi krepšininkas.

„Nemanau, kad gyvenimas olimpiniame kaimelyje blaško ir vargina. Vis tiek visi užsiėmę savo sportu, savo reikmėm. Svarstėme, reikėtų visus sportininkus uždaryti metams kaimelyje ir kas būtų? Manau, atsirastų daug gerų sportininkų. Tik neaišku, kaip būtų su tautybėmis“, - juokiasi L. Kleiza.

Lietuvos rinktinės kapitonas taip pat teigė stebintis kitų lietuvių pasirodymą. Taip pat L. Kleiza neigė, kad krepšininkai turi išskirtinį statusą Lietuvos olimpinėje komandoje.

„Už kiekvieną sergame. Juk visi turime bendrą tikslą, atstovaujame vienai šaliai ir visi palaikome vienas kitą. Mes nesame išskirtiniai ir jaučiamės kaip lygūs su lygiais. Aišku, mūsų sportas yra populiaresnis, bet kiekviename sporte, kad čia atsidurti, turi įdėti labai daug jėgų. Ypač daug yra individualių sporto šakų, kurios yra dar sunkesnės. Nes pas mus tai vieną dieną gali nesužaisti, o sužais draugas“, - teigė L. Kleiza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)