Džiaugėsi santykiais

Rio laiku ketvirtadienio vakarą lietuviai surengė pirmąją treniruotę pagrindinėje arenoje, kurioje sekmadienį susikaus su šeimininkais. Būtent po šios treniruotės A. Kavaliauskas sulaukė J. Valančiūno pokšto.

„Santykiai tikrai neblogėja – jie tik gerėja. Aišku, būna kad ir pasakome vienas kitam kokį rimtesnį žodį, bet tikri draugai atvirai šneka. Viskas tvarkoje“, - sako A. Kavaliauskas.

Padarė išvadas

Po trečiadienio treniruotės Jonas Kazlauskas nebuvo itin patenkintas savo auklėtiniais. Krepšininkais išvadas padarė greitai.

„Dėl kelionių buvome šiek tiek išsibalansavę ir tikrai treneris šiandien jau buvo labiau patenkintas“, - sako A. Kavaliauskas.

„Pirmą kartą dirbome pagrindinėje salėje ir treniruotė buvo tikrai gera. Gal aplinka ir vyrus kontroliuoja. Aš manau, kad treneris iškart sureagavo, kad prieš tai treniruotė nebuvo geros kokybės ir žaidėjai kiek prastovėjo. Bet jie ir patys nebuvo patenkinti – jie tai patys supranta. Šiandien į tai buvo puiki reakcija ir buvo visai kito lygio treniruotė. Tai vienareikšmiškai yra pasekmė to, kad visi laukia olimpinių žaidynių starto. Kiek ruošėmės ir treniravomės, dabar atėjo laikas žaisti. Praktiškai kiekvieną dieną matai savo varžovus ir nori, kad jie ateitų į aikštelę. Manau, kad visi jaučiasi pasiruošę, o ko neprivalgei jau neprilaižysi“, - sako Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Krapikas.

Nors iki rungtynių su brazilais dar liko laiko, lietuviai jau žvalgosi į pirmuosius varžovus, su kuriais žaidė paskutines rungtynes ir po atkaklios kovos nusileido (62:64).

Darome išvadas po paskutinių rungtynių su brazilais. Jie parodė savo stipriąsias puses, o tuo pačiu ir silpnąsias. Tiesiog bandome koreguoti savo žaidimą, savo gynybą, kad mums pavyktų geriau apsiginti ir užpulti“, - sako A. Kavaliauskas.

„Jautėsi, kad paskutinėse rungtynėse tiek jie, tiek mes daugiau į tai žiūrėjome, kaip į pasiruošimo rungtynes. Kontroliavome žaidėjų laiką, tikrai nesistengėme, kad aikštelėje būtų tie žaidėjų penketukai, kuriuos mes įsivaizduojame oficialių rungtynių metu. Dėl to rungtynės skirsis“, - sako G. Krapikas pridūręs, kad visų kortų neatskleidė nei lietuviai, nei brazilai.

Žygiuos parade

Penktadienio vakarą legendiniame Marakanos stadione įvyks Rio žaidynių atidarymas. Sportininkų parade šį kartą išvysime ir krepšininkus.

Londone padariau klaidą, kad nėjau į atidarymą, tai šiemet tokios klaidos nedarysiu. Iki varžybų dar bus likę pora dienų, tai spėsime atsigauti, jei nuvargsime. Kartą gyvenime tokia galimybė pasitaiko. Net nežinau, kiek krepšininkų eis. Visi atsivežėme paradinius drabužius, taip kad manau, kad dauguma eis“, - sako A. Kavaliauskas.

Beje, krepšininkas nenorėjo daug kalbėti apie savo ateitį „Lietuvops ryto“ gretose ir tolimesnius klubinio krepšinio planus.

„Dabar esu tokioje situacijoje, kad apie klubinį krepšinį negalvoju. Dabar tikslas yra čia. Kalbėjau ir su treneriais, kurie patarė neimti į galvą to, ką spauda rašo. Mano vienas tikslas yra būti čia ir dabar bei padėti komandai laimėti medalius“, - sako A. Kavaliauskas.

Beje, atsakymo apie tolimesnę klubinę karjerą vengė ir Gintaras Krapikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)