„Renaissance Polat Istanbul“ viešbutį Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pasirinko pagrindine krepšininkų apgyvendinimo baze. Viešbutyje yra 414 liukso klasės numerių su vaizdu į Marmuro jūrą. Jis įsikūręs netoli tarptautinio Ataturko oro uosto ir yra kiek nutolęs nuo triukšmingo senamiesčio.

Kiekviename kambaryje yra LCD televizorius, internetas, minibaras, kavos ir arbatos aparatai, seifai. Krepšininkai norėdami užkąsti gali pasirinkti vieną iš šešių prabangių restoranų ar barų, šalia veikia treniruoklių salė ir sveikatingumo klubas. Viešbutis yra gerai saugomas.

Sekmadienį Stambule lijo, todėl oras šiek tiek priminė lietuvišką.

„Negaliu palyginti, nes Lietuvoje seniai buvome. Čia truputėlį šiandien lyja, bet oras nėra šaltas. Vaikštome marškinėliais trumpomis rankovėmis, o Lietuvoje, kaip girdėjau, nelabai jau taip galima“, - oro sąlygomis nesiskundė Lietuvos rinktinės puolėjas Jonas Mačiulis.

Viešbučio „Renaissance Polat Istanbul“ fojė šiomis dienomis galima sutikti visą pasaulinio krepšinio žvaigždyną.

„Jei susitinkame žaidėjus, su kuriais esame rungtyniavę klubuose, su tais pasišnekame. Su nepažįstamais labai ir nebendraujame.

Pasisveikiname, visi mandagiai, ką pamatai per pusryčius. Už aikštelės ribų nelabai turime kažkokių priešų. Aikštelėje jau būna atskiras dalykas, atskiri reikalai. Anksčiau ispanai, serbai ar kroatai labai mėgdavo vaikščioti užrietę nosis. Mes lietuviai tą per daug gerai suprantame, kad vieną dieną esi čempionas, kitą – gali būti ant žemės labai greitai nuleistas. Todėl turi išlikti žmogiškas, turi bendrauti ir pasisveikinti“, – DELFI sakė J. Mačiulis.

Šiame Stambulo viešbutyje gyveno 14 aštuntfinalio etape dalyvavusių rinktinių, išskyrus amerikiečius ir turkus. JAV rinktinė, kuriai viešint Stambule 2004 metais netoli komandos viešbučio sprogo trys bombos, gyvena atskirai „Four Seasons“ viešbutyje prie Bosforo sąsiaurio.

Turkai pasirinkę dar kitą gyvenamą vietą.

„Jie mūsų viešbutyje negyvena, visų pirma, mes nejaučiame amerikiečių kulto. Pas mus visos kitos komandos, nėra amerikiečių, viskas gerai“, - DELFI paaiškino J. Mačiulis.

„Tai šauni vieta, - apie Stambulą teigė vidurio puolėjas Lamaras Odomas, kuris vienintelis iš 2010 metų pasaulio čempionato esančių JAV krepšininkų, viešėjo Turkijoje ir prieš šešerius metus. – Čia daug kultūros objektų, yra ką pasižiūrėti“.

Lietuvos krepšininkų gyvenimas – rinktinės dienoraštyje „Krepšinio širdis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją