Kokia R.Javtoko kojos būklė?

-Robertas kryptelėjo koją. Šeštadienį nuvažiavome į ligoninę padarėme jam tyrimus, praskenavome. Rimtų pažeidimų nėra. Bus matyti. Robertas - kareivis, nori žaisti jau šiandien. Mes jam padėsime.

Kokia tai trauma?

-Čiurnos trauma – dažniausios krepšininkams, jis turėjo kitos kojos traumą, o čia dabar įvyko kitos (dešinės kojos, - DELFI) čiurnos kryptelėjimas ir raiščių patempimas. Kaip sakiau, lūžimų nėra, nieko rimto nėra. Bet pasakyti, kada jis galės žaisti, o to visi klausia, yra sudėtinga. Kiekvienas žmogus skirtingas, Robertas - didelis žmogus, o pas aukštus vyrus būna truputį kitaip. Plius dar kita jo čiurna silpnesnė. Pagrindinis dalykas yra su skausmu kovoti. Yra priemonių, kur gali tą koją taip įtverti, kad jokios žalos jam nebus. Jis gali žaisti, o su skausmu kovoti galima. Sunku pasakyti, kad jis galės žaisti…

Koja dabar šaldoma?

-Ne tik šaldoma. Taip, ji patinusi. Yra labai daug šiuolaikinių priemonių sporto medicinoje, aš gal jų nevardinsiu, nes čia reikės visos paskaitos. Šaltis yra tik pirma pagalba, o toliau yra visos kitos priemonės ir mes su Vyteniu (Trumpicku, - rinktinės gydytojas DELFI) viską turime, visą fizioterapijos kabinetą. Tikrai viską darome, kas įmanoma, kad jis kuo greičiau atsistotų ant kojų.

Ar nebūtų naudingiau Robertui rungtynes su kanadiečiais praleisti?

- Tai, aišku, bus matyti. Mes jį paruošime. Robertas visaip prašo. Krepšininkai jaučia, jie žino savo kūną. Mes jį paruošime apšilimui, jis bandys daryti pramankštą. Kaip treneriai nuspręs, taip ir bus. Iš tikrųjų įmanoma žmogų paruošti, jeigu labai reikia, kad jis galėtų žaisti. Jis galės žaisti, jei reikės.Bet aišku, jei bus galima jį pataupyti, manau, treneriai ir pataupys.

Čiurnos trauma yra firminis krepšininkų sužeidimas. Ar nėra priemonių nuo jos apsisaugoti?

-Yra tų profilaktinių priemonių, bet reikia su tuo žmogumi, su tuo sportininku būti kiekvieną dieną visą sezoną, kad tas priemones galėtum pritaikyti. Jie atvažiuoja iš klubų su savom bėdom. Aišku, mes jas žinome ir sekame kiekvienais metais. Robertas 10 metų neturėjo tokių traumų ir tiesiog taip įvyksta. Tai pačios dažniausios traumos ir net nebūtinai reikia kontakto, kad jos įvyktų. Yra labai daug faktorių, kuriems užbėgti į prioekį – už akių – ko gero yra neįmanoma. Statistika yra tokia, kad šios traumos dešimtmečiais yra dažniausios. Kojos yra teipuojamos, bet visaip įvyksta.

Su kitais Lietuvos rinktinės žaidėjais viskas gerai? Nėra jokių mikrotraumų?

-Nė vienoje komandoje nė vieno žaidėjo nėra visiškai sveiko, bet,aišku, viskas yra valdoma ir rimtų bėdų nėra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją