Tačiau ar sporto gerbėjai žino, kad po šių, bene didžiausius reitingus televizijų ekranuose sukuriančių įvykių, įvyksta dar vienos žaidynės – savo mastu gal ir mažesnės, tačiau savo aistra ir tikėjimu žmogaus galimybių neribotumu gerokai pranokstančios esmines žaidynes. Lietuvos parolimpinis komitetas su džiaugsmu pristato pirmą profesionalią Lietuvos parolimpiečių varžybų ir treniruočių fotosesiją. Oficiali fotosesijos paroda jau šį mėnesį lankys net kelis Lietuvos miestus.

„Matydami įspūdingą pasiruošimą šių metu RIO žaidynėms, dar kartelį prisiminėme, kad sporte išimčių nėra ir varžytis turi visi, kas tik įrodo, kad yra to verti. Šiuo tikslu susisiekėme su Lietuvos parolimpinės rinktinės vadovybe ir pasiteiravome apie jų planus. Taip gimė įspūdinga fotosesija, kurią nusprendėme padovanoti visai rinktinei ir pakviesti lietuvius susipažinti su kartais tik šešėlyje liekančiais sportininkais. Ši fotosesija pranoko bet kokius mūsų lūkesčius – šiltesnių ir labiau motyvuotų sportininkų matyt nesame sutikę“, – po fotosesijos įspūdžiais dalinosi fotosesiją organizavusios kompanijos Copictures vadovas, Simonas Rudaminas.

Lietuvos parolimpinę rinktinę šiemet sudaro net 13 sportininkų. Tai sportininkai, kurie varžysis golbolo, disko metimo, ieties metimo, plaukimo, irklavimo, šuolio į tolį, rutulio stūmimo, 100 metrų vežimėlių lenktynių bei dziudo rungtyse. Kiekvienas iš sportininkų turi fizinių negalių, kurios jokios įtakos jų pasiekimams neturi. Tai dar kartelį įrodo, kad žmogaus valia yra nenugalima.

„Lietuvos parolimpinei rinktinei tokia profesionali fotosesija surengta pirmą kartą. Iki tol maketuotojai nuolat vargdavo kaip mūsų rinktinės kataloge, kurį daliname Lietuvoje ir užsienio partneriams pačiose parolimpinėse žaidynėse, suderinti dryžuotus, languotus, raštuotus marškinius ir megztukus. Šiais metais jau vien dėl profesionalių nuotraukų atsirado mūsų spausdintinės medžiagos vientisumas ir gražesnis dizainas. Dėkojame ir už „Copictures“ fotografų užfiksuotas sportininkų varžybų bei treniruočių akimirkas“, – teigė Lietuvos parolimpinio komiteto generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis.

Fotosesijų, kurios vyko net 5-se Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Raseiniuose rezultatai bus įamžinti lauko parodoje, kuri rugpjūčio 24-30 dienomis bus rodoma Vilniuje, Katedros aikštėje, vėliau keliaus į kitus Lietuvos miestus.

Lietuvos parolimpinis komitetas jau dabar kviečia pamatyti, kaip vyko viena iš fotosesijų filmuotoje medžiagoje ir palaikyti mūsų sportininkus didžiausiuose jų gyvenimo varžytinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)