Visoms penkioms grupės komandoms sužaidus mažiausiai po dvejas rungtynes, Lietuva yra pirmoje vietoje grupėje, todėl, kad ir koks bebūtų kitų dviejų varžybų rezultatas, nebegali iškristi po grupės varžybų.

Lietuva yra iškovojusi dvi pergales prieš JAV (8-7) ir Suomiją (13-6). Kol kas dvejose lietuvių įvarčius pelnė Genrikas Pavliukianecas (13), Justas Pažarauskas (7), Mantas Panovas (1).

Lietuvos grupėje taip pat žaidžia Turkija, JAV, Kinija ir Suomija. JAV po trijų rungtynių 6 taškus (dvi pergales), Kinija ir Turkija po dvejų rungtynių – po tris taškus (vieną pergalę), o Londono parolimpinių žaidynių nugalėtoja Suomija kol kas nelaimėjo nė karto, jai dar liko vienos rungtynės.

Parolimpiadoje dviejose grupėse dalyvauja po penkias vyrų ir moterų golbolo komandas, iš kurių po keturias patenka į ketvirtfinalį.

„Mes iš anksto žinojome, kad parolimpiadoje patekome į mirtininkų pogrupį. Prieš suomius pavyko lengviau laimėti, o su visomis kitomis komandomis rungtynės bus tokios kaip su JAV – eis taškas į tašką“, - stiprūs priešininkai nestebina golbolo komandos kapitono G. Pavliukianecas.

Beje, šią grupę „mirtininkų grupe“ vadina ir kitos dalyvaujančios golbolo komandos.

Lietuviams tvarkaraštis nėra palankus, nes grupės rungtynių metu jie turi net dvi poilsio dienas, o prieš ketvirtfinalį neturės poilsio.

Golbolas, dar vadinamas aklųjų rieduliu, yra komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka. Žaidžiamas 9x18 metrų ploto aikštelėje, su 9 m ilgio ir 1,3 m aukščio vartais ir skambančiu kamuoliu, kurio skersmuo toks pat kaip krepšinio kamuolio. Komandą gali sudaryti 6 žaidėjai, iš kurių vienu metu aikštelėje žaidžia po tris, visi akis užsidengę šviesos nepraleidžiančiais akiniais. Tikslas yra įridenti kamuolį į priešininkų vartus. Taisyklingai mestas golbolo kamuolys skrieja net 80 km/h greičiu.

Brazilijos mieste Rio de Žaneire vykstančios parolimpinės žaidynės tęsis iki rugsėjo 18 dienos, Lietuvai jose atstovauja 13 sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją