„Argentinos rinktinė labai stipri, ruošėmės atsakingai, žiūrėjome vaizdo įrašus. Manau, kad pasirengėme puikiai ir prie to tikrai prisidėjo geras žaidimas gynyboje, – po dvikovos kalbėjo L. Dončičius. – Dariau viską, kad laimėtume. To mes čia ir atvykome. Tai labai ypatingas momentas, nes pirmą kartą žaidžiame olimpiadoje. Ypač mūsų šaliai. Laimėjome pirmąsias rungtynes. Toli nežiūrime, einame žingsnis po žingsnio. Dabar laukia dvikova su japonais“.

Slovėnų lyderis pelnė daugiausiai taškų per vienas rungtynes per pastaruosius 33 metus ir yra antras pagal šį rodiklį per visą olimpinių žaidynių istoriją. Rekordas priklauso brazilui Oscarui Schmidtui – 55 taškai, kuriuos jis pelnė 1988 metų olimpiadoje.

Stengėmės būti ramūs ir kantrūs, keitėme taktiką, bet niekas nepadėjo. Nelabai ką padarysi, kai toks žaidėjas aikštėje. Prieš dvejus metus jau sakiau, kad Luka yra geriausias žaidėjas pasaulyje, įskaitant NBA. Garbė žaisti prieš tokį žaidėją, nepaisant mūsų pralaimėjimo.
Argentiniečių strategas Sergio Hernandezas

Dalaso „Mavericks“ žvaigždės statistika įspūdinga – per 31 min. aikštėje pelnė 48 taškus (12/15 dvitaškiai, 6/14 tritaškiai, 6/7 baudos), atkovojo 11 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 6 kartus suklydo, blokavo 3 metimus, prasižengė tris kartus ir išprovokavo 8 pražangas.

Slovėnų lyderis atsisėdo ant atsarginių žaidėjų suolo likus žaisti apie 3 min. iki rungtynių pabaigos. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo paties krepšininko sprendimas – apie galimybę pagerinti olimpinių žaidynių pelnytų taškų per vienas rungtynes rekordą jis net negalvojo.

„Man nerūpi rekordai. Man rūpi pergalės. Tai viskas, kas man rūpi. Mes laimėjome rungtynes, o visa kita – nesvarbu“, – nedaugžodžiavo L. Dončičius, šyptelėjęs, kai iš vieno japono replikos išgirdo, kad yra laikomas viena iš didžiausių Tokijo olimpinių žaidynių žvaigždžių.

Aleksanderis Sekuličius

Slovėnijos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksanderis Sekuličius taip pat pasidžiaugė, kad slovėnų debiutas paženklintas pergale.

„Tai pirmos rungtynės mūsų šaliai olimpiadoje. Tai garbė, ypač žaidžiant su tokia komanda kaip Argentinos. Turėjome planą ir žaidėjai jį išpildė. Nuostabus buvo Luka Dončičius. Gal per paskutines dvikovos minutes atsipalaidavome, bet iš esmės mėgavomės, nes tai mums buvo puikios rungtynės“, – sakė jis.

Paklaustas apie L. Dončičiaus „išėmimą“ iš rungtynių ir praleistą galimybę pagerinti olimpiadų rekordą, strategas mojo ranka: „Nenorėjau jo grąžinti į rungtynes. Jei atvirai, tikrai neskaičiavau Lukos taškų. Jis parodė charakterį ir visiems parodė, kad slovėnus reikės gerbti“.

Kitose grupės rungtynėse slovėnai susigrums su žaidynių šeimininkais japonais.

Priminsime, kad Slovėnija į pirmąsias savo olimpines žaidynes prasibrovė atrankos turnyre Kaune, kur finale nugalėjo Lietuvos rinktinę. Pastaroji pirmą kartą nuo nepriklausomybės atgavimo nepateko į olimpines žaidynes. Prieš tai lietuviai dalyvavo 7 iš eilės olimpiadose.

Argentinos rinktinės strategas Sergio Hernandezas nukėlė kepurę prieš pasaulio vicečempionų duobkasiu pirmadienio dvikovoje tapusiu L. Dončičiumi.

„Sunku analizuoti žaidimą, kai vienas žaidėjas taip dominuoja. Mes ruošėme strategiją, žinojome, kad jis pelnys taškų, bet negalvojome, kad jis taip dominuos. Norėjome jį atskirti nuo komandos. Stengėmės būti ramūs ir kantrūs, keitėme taktiką, bet niekas nepadėjo. Nelabai ką padarysi, kai toks žaidėjas aikštėje. Prieš dvejus metus jau sakiau, kad Luka geriausias žaidėjas pasaulyje, įskaitant NBA. Garbė žaisti prieš tokį žaidėją, nepaisant mūsų pralaimėjimo“, – sakė jis.

Sergio Hernandezas

Treneris sulaukė klausimo, kodėl už Argentinos rinktinės atsarginių suolelio sėdintys vyrai su šios nacionaliniais marškinėliais įsivėlė į žodžių mūšį su L. Dončičiumi. Taškus pelnęs slovėnas neva nuo tada demonstratyviai atsisukdavo pažiūrėti į tuos vyrukus. Vis dėlto S. Hernandezas spaudos konferencijoje teigė nelabai supratęs klausimo ir dar kartą paminėjo, kad susitvarkyti su slovėnų žvaigžde jiems nepavyko.

„Mes priklausėme nuo Lukos žaidimo ritmo, kuo daugiau darėme jam spaudimo, tuo daugiau jis įtraukė į žaidimą savo komandos draugus. Visi slovėnai žaidė labai gerai ir jiems reikia dėl to dėkoti Lukai. Jis pakėlė visą rinktinę į visai kitą lygį“, – neabejojo argentiniečių įžaidėjas Facundo Campazzo.

Facundo Campazzo ir Luka Dončičius

Argentinos rinktinei teks persigrupuoti kiek įmanoma greičiau, nes kitose grupės rungtynėse jų laukia pasaulio čempionai ispanai. „Tai labai stipri rinktinė, turėjome kartu labai atkaklių akistatų. Noriu pasakyti, kad mūsų komanda nėra ta, kuri greitai emociškai subyra. Bus viskas gerai“, – ramino aistras Argentinos rinktinės strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)