Paskutines draugiškas rungtynes lietuviai žaidė būtent su brazilais. Tuomet nusileista 62:64. Pasak B. Matkevičiaus, pirmiausiai reikia ištaisyti paskutiniųj draugiškų rungtynių klaidas.

„Mes labai daug taškų praleidome po greito puolimo. Jie mėgsta bėgti, gynėjai labai gerai mato aikštę. Ties tritaškio linija stovi žaidėjai, kurie tik ir laukia, kada galės mesti. Tiesiog laukia perdavimo nusiteikę mesti. Tai yra pats pavojingiausias dalykas, kai mentalitetas toks, kad metimui jau pasiruošta. Tokiu būdu metimų procentas automatiškai didėja“, – pažymėjo B. Matkevičius.

Brazilijos rinktinėje nėra visų pajėgiausių krepšininkų, tačiau šeimininkams kautynėse su lietuviais tikrai pakanka ginklų. Bet ir Jono Kazlausko ekipa žino, ką reikės daryti.

Brazilai yra komanda su charakteriu. Jie labai tvirti, mus stumdys ir žais ties pražangos riba. Bus labai svarbu nenusileisti charakteriu ir būti stipriems. Mums, kaip lietuviams, reikės parodyti charakterį. Mums tai bus labai svarbu. Mes esame labai tvirti charakteriu. Visas Lietuvos krepšinis priklauso nuo charakterio – mes esame užsispyrę, mes negalime nusileisti. Čia yra mūsų pranašumas. Kiekvienose rungtynėse mes žinome, ko atėjome. Mes čia neatostogaujame ir mes norime parodyti, kokie stiprūs esame“, – sako B. Matkevičius.

Dar vienas svarbus aspketas – emocijos.

„Reikės neperskubėti, nepriimti skubotų sprendimų ir nepasiduoti emocijoms. Prieš brazilų komandą, kurie žaidžia namie, žaisti bus labai sunku. Jie turės palaikymą, bet mes palaikymą taip pat turėsime. Tikėkimės, kad emocijas mes geriau suvaldysime, nes jie rungtyniauja namie. Matome, kaip kiti brazilų atletai, kovojantys olimpiadoje, yra užsivedę – tai natūralu“, – tvirtino B. Matkevičius.

Lietuvių ir brazilų rinktinių mačas vyks sekmadienį, nuo 20.15 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)