F grupės rungtynės, kurios daugeliui prieš pirmenybes būtų atrodžiusios vertos net finalo, pasibaigė Graikijos rinktinės pergale 79:75.

Paskutinį kartą varžovus iš Pirėnų pusiasalio graikai buvo nugalėję dar 2003 metais, o vėliau sekė šeši pralaimėjimai iš eilės. Todėl po dvikovos „Stožice“ arenoje ispanišką užkeikimą sulaužę krepšininkai tryško džiaugsmu.

„Net nežinau, kiek kartų esame pralaimėję Ispanijai. Vyresnės kartos žaidėjams – man, Vassiliui Spanouliui, Ioanniui Bourousiui, Antoniui Fotsiui – tai yra ypatinga pergalė, po kurios apima puikus jausmas“, – neslėpė gynėjas Nikos Zisis.

Vienas vyriausių Graikijos ekipos krepšininkų pripažino, jog jo komanda pirmo etapo pabaigoje buvo patekusi į psichologinę duobę, paeiliui pralaimėjusi Italijai ir Suomijai. Tokių kone pajėgiausią sudėtį subūrusios rinktinės klupinėjimų nelaukė niekas.

„Buvome vieni čempionato favoritų, bet per 36 valandas viskas apsivertė aukštyn kojomis. Tos kelios dienos buvo siaubingos, rodėsi, kad esame išmesti iš kovos. Bet mūsų komanda daug mačiusi, žinome, kad čempionatas yra labai ilgas. Rimtai pasikalbėjome tarpusavyje ir šiandien nugalėjome puikią komandą, Europos čempionus, kurie vis dar yra šio turnyro favoritai. Būtent tokios pergalės mums reikėjo, kad turėtume nuo ko atsispirti ir žengtume pirmyn“, – kalbėjo N. Zisis.

Pergalė prieš ispanus graikams dar svarbesnė dėl pirmo įskaitinio taško, kurį jie įsirašė į savo sąskaitą.

„Pirmame etape nebuvome pasiruošę psichologiškai, bet šiandien parodėme kur kas daugiau energijos. Tiesa, jei norime žaisti ketvirtfinalyje, turime laimėti ir abu likusius mačus“, – pažymėjo aukštaūgis Kostas Kaimakoglu.

„Tai buvo gera pergalė, bet mes vis dar pragare. Privalome eiti toliau“, – kaip visada vaizdingai išsireiškė graikus treniruojantis italas Andrea Trinchieri.

Specialistas nesutiko su žurnalistais iš Graikijos, kurie pergalę prieš Ispaniją vadino istorine.

„Istorinės pergalės iškovojamos tik tada, kai jos atneša titulus“, – savo komandos tikslą tarsi nubrėžė A. Trinchieri.

Tuo tarpu Ispanijos krepšininkai po graikų antausio neatrodė labai susikrimtę. Nors jiems tai buvo jau antra nesėkmė Slovėnijoje, panikos ženklų čempionų ekipoje nesimatė.

„Tiesiog turime laimėti likusias rungtynes. Lengva tikrai nebus“, – sakė vidurio puolėjas Marcas Gasolis.

Jis netiesiogiai patikino, kad ispanų siekiai išlieka tokie patys kaip anksčiau.

„Jaučiu atsakomybę prieš komandos draugus, todėl esu čia. Bandysiu atvesti savo komandą į finalą“, – paklaustas, kodėl nepasekė kelių dešimčių NBA žaidėjų, tarp jų – ir savo brolio Pau Gasolio, pavyzdžiu ir nusprendė žaisti Europos čempionate, atsakė M. Gasolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)