NBA žvaigždžių sudaryta rinktinė olimpiniame turnyre žingsniuoja pergalingai, o paskutinėse rungtynėse amerikiečiai nušlavė Nigerijos ekipą – 156:73.

Tačiau lietuviai pasiduoti anksčiau laiko neketina.

„Manau, žaisti galime ir mes turime žaisti, nereikia nuleisti rankų. Reikia stengtis iš paskutiniųjų, galvoti tik pozityviai ir kiekvienam padaryti tai, ką jis gali geriausiai. Mes norime sustabdyti greitų atakų skaičių. Reiškia mums reikia labai tausoti kamuolį, bet tuo pačiu nereikia užlaikyti, nes varžovai gali paspausti ir perimti kamuolį.

Taip pat reikia sustabdyti išsimetimus iš užribio tam, kad negalėtų atlikti pirmo ilgo perdavimo. Gynyboje visada turėtų būti du žaidėjai, kad vienas stabdytų kamuolį, kitas – žiūrėtų į nubėgantį žaidėją (...). Teoriškai galima daug ką padaryti, bet viską įgyvendinti praktikoje – gana sudėtinga“, - neslepia vienas iš Lietuvos rinktinės trenerių Valdemaras Chomičius.

„Sunku surasti priešnuodžių tokiai, iš žvaigždžių sudarytai, komandai. Kiekvienas gali imtis iniciatyvos, kiekvienas yra stiprus. Bet bandysime gintis, svarbiausia bus gynyba, kad neprimestų tiek taškų, kiek Nigerijai. Reiks stengtis kiek įmanoma daugiau kontroliuoti rungtynes. Treneris akcentuoja, kad negalima varžovams leisti laisviems atakuoti, nes jau matėme kas gali būti, jei leisime laisviems atakuoti“, - sako Paulius Jankūnas.

Kol kas Lietuvos rinktinė Londone iškovojo vieną pergalę bei dukart suklupo. V. Chomičiaus manymu, lietuviams skaudžiausia buvo pirma nesėkmė rungtynėse su Argentina (79:102).

„Buvo labai sudėtingos pirmos varžybos. Manau, kad turint kitus varžovus, kad ir tuos pačius amerikonus, mes būtume visai kitaip įsibėgėję. Aš manau, kad daug momentų yra gerų, daugeliu momentų mes gražiai užpuolame, pasiginame, bet to neužtenka. Neužtenka greičio, gynyboje pristinga jėgų ir ta rotacija, kuri yra pas mus, ne visada atitinka priešininką. Mes tiesiog negalime sustabdyti pagrindinių žaidėjų ir jie mums pridaro daug žalos“, - sako V. Chomičius.

Šeštadienį lietuviai žais prieš tokias žvaigždes kaip LeBronas Jamesas, Kobe Bryantas, Carmelo Anthony ir daugelį kitų, garsiausių NBA žaidėjų.

Tačiau P. Jankūnas teigia, kad JAV žaidėjų autoritetas lietuvių neslegia.

„Kai išeini žaisti – viskas kitaip. Žiūrėti per televizorių yra vienas dalykas. Kai išeini žaisti – turi daryti savo darbą, gerai daryti, o kaip išeis – žiūrėsime“, - sako P. Jankūnas.

Lietuvos ir JAV rungtynes prasidės šeštadienį, 16.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (574)