Motociklininkas prancūzas Cyril Despres Dakare triumfavo net penkis kartus. Šiemet jis vėl sieks nugalėtojo titulo.

„Sunku buvo laimėti vieną kartą, sunku laimėti ir penktą kartą. Kiekvieną kartą patyri tą pačią įtampą, kiekvieną kartą trasa būna sunki. Dakare viskas sunku. Šiemet daug vaikinų, kurie gali parodyti gerus rezultatus. Bent dvidešimt vaikinų yra mano konkurentai, galintys pralenkti. Tad lenktynės nuspręs, kuris bus geriausias“, - sakė motociklininkas.

352 numeriu pažymėtu bagiu startuos Albertas Llovera iš Andoros. Neįgalus vyras, kuris negali vaikščioti, Dakare startuos pirmąjį kartą. A.Llovera yra ne tik ralio vairuotojas, bet ir buvęs kalnų slidininkas. Vyriškis būdamas 17 metų tapo jauniausiu sportininku 1984 metų žiemos Olimpinėse žaidynėse.

„Dirbau dvejus, trejus metus, kad galėčiau važiuoti Dakare. Labai džiaugiuosi, kad esu čia su savo komanda. Pagrindinis mano tikslas – Dakare finišuoti. Man tai yra labai svarbu“, - kalbėjo Albertas Llovera.

Šis lenktyninkas ne vienintelis dalyvis su negalia. Praėjusiais metais nemažai dėmesio susilaukė ekipa iš Didžiosios Britanijos „Race2Recovery". Jai atstovavo į pensiją išėję sunkiai sužaloti britų ir JAV kariai. Pagrindinis jų tikslas taip pat buvo įrodyti, kad ir specialiųjų poreikių žmonės gali įveikti alinamą dykumų maratoną. Tąkart jiems nepavyko, bet šiemet jie sugrįžo, tai pakartoti.

Dakaro maratonas startuos jau ryt 19.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)