V. Žalai buvo skirta 1 min. 40 sek. bauda, dėl ko komanda iš 5 vietos krito į 6-ą. Pats lenktynininkas pranešė, kad bauda komandai skirta už greičio viršijimą, tačiau V. Žala patikino, kad organizatoriams teiks protestą. Tiesa, organizatoriai pateikia duomenis, kad komanda krito į 11 vietą, tačiau V. Žala patikslino, kad 11 vieta komandai tenka ne šiame greičio ruože, o bendroje įskaitoje. Po šio greičio ruožo, įskaitant baudą, jo komanda lieka 6-a.

„Pateiksime protestą, nes buvo įrangos gedimas, todėl viena planšetė užfiksavo greičio viršijimą, o kita ne. Tai tikiuosi bauda bus panaikinta“, – sakė V. Žala.

21 val. V. Žala pranešė, jog sulaukė iš organizatorių žinių, kad bauda bus sumažinta iki 1 minutės. Vis dėlto toks pakeitimas rezultatų lentelės rikiuotės nekeičia ir komandos užimama vieta išlieka tokia pat.

15 minučių baudos gavo ir bagių klasėje pirmas finišavęs Rokas Baciuška, o tai komandą nubloškė į 8-ą vietą. Pats R. Baciuška teigė, kad tokia bauda jiems skirta už neva praleistą kelio tašką, tačiau lenktynininkas teigė, kad susidūrė su panašia situacija, kaip ir V. Žala.

„Baudą gavau už praleistą kelio tašką, tačiau mes jį paėmėme. Bagyje yra sumontuotos dvi planšetės – viena rodo, kad kelio taškas „paimtas“, kita – kad jis praleistas. Keista, kad organizatoriai atsižvelgė į tos planšetės duomenis, kuri žymi, kad kelio taškas praleistas. Dėl to ėjom pas organizatorius ir rašėme protestą. Nei man, nei šturmanui taip niekada nėra buvę“, – sakė R. Baciuška.

Dėl praleisto kelio taško 15 minučių baudos gavo ir Benediktas Vanagas, todėl komanda iš 21 vietos, į kurią iš 22-os pozicijos taip pat pateko tuomet, kai varžovams buvo skirtos baudos minutės, krito į 29-ą. Tiesa, tokią klaidą B. Vanagas pripažino ir teigė, kad ateityje tokios klaidos kartotis neturėtų.

„Nepaėmėme vieno kelio taško, paėmėme kitą, kuris buvo visai šalia, todėl nebebuvo šansų grįžti paimti praleistą. Manau, kad ateityje Kuldar Sikk taip neklys“, – komentavo B. Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją