Nuo paskutinių lietuvių draugiškų rungtynių prabėgo jau penkios dienos, o jas visas krepšininkai leidžia liedami prakaitą sporto ir treniruoklių salėse. Bet laukti liko jau nedaug – olimpinį turnyrą mūsiškiai pradės sekmadienį. Pirmoji varžovė – Brazilija, būtent su kuria ir buvo sužaistas paskutinis kontrolinis mačas.

„Negalima visko nuspėti ir viskam pasiruošti, nes jie taip pat turi gerus ir protingus trenerius, kurie ruošia spąstus ir mūsų žaidėjams. Bet manau, kad vis tiek pirmose rungtynėse didesnis bus psichologinis ir moralinis faktorius, nes prasideda olimpiada: visi išsiilgę krepšinio, jau atsibodo treniruotis, todėl norisi greičiau žengti į aikštę.

„Kokie įdegę“, – ketvirtadienį žurnalistus per dantį traukė Renaldas Seibutis. Akivaizdu, kad kol kas Lietuvos rinktinės nariai be sporto salės, valgyklos ir kambarių daugiau nieko nemato. Bet penktadienio vakarą jie turės galimybę prasiblaškyti – tiek žaidėjai, tiek treneriai, tiek personalo nariai dalyvaus iškilmingoje atidarymo ceremonijoje.

– Kokie akcentai dėliojami prieš pirmąsias rungtynes su Brazilija?, – paklausėme D. Maskoliūno.

– Žaidėme su jais draugiškas rungtynes, matėme praktiškai visus jų kitus mačus. Jokia ne paslaptis, kad žaisdami su jais visko nerodėme. Turime savo planą, žinome, kad jie turės emocinį užtaisą, nes yra šeimininkai. Visada būna pirmų rungtynių sindromas, o ypatingai namų komandai, todėl mums svarbiausia patiems susitvarkyti psichologiškai: negalime perdegti, negalime perskubėti – turime žaisti savo krepšinį.

Tiek mes, tiek jie žinome vieni kitų derinius, bet abi komandos vis tiek paruošusios kažką „ekstra“. Bet manau, kad vis tiek pirmose rungtynėse didesnis bus psichologinis ir moralinis faktorius, nes prasideda olimpiada: visi išsiilgę krepšinio, jau atsibodo treniruotis, todėl norisi greičiau žengti į aikštę. Tačiau tas per didelis noras kartais padaro meškos paslaugą – tikiuosi, kad vyrus nuteikiame teisinga linkme.

– Brazilai taip pat dar neparodė visų savo kozirių. Bet ar buvo kažkoks akcentas, kuris jus nustebino ir į kurį atsižvelgsite prieš artėjančias rungtynes?

– Kažko „ekstra“ nebuvo. Aišku, mes lyginame ir prieš trejus metus žaistas draugiškas rungtynes, kuriose jie naudojo efektyvių dalykų, todėl galvojame, kad ir čia panaudos – kol kas dar to neparodė. Bet negalima visko nuspėti ir viskam pasiruošti, nes jie taip pat turi gerus ir protingus trenerius, kurie ruošia spąstus ir mūsų žaidėjams.

– Lietuvoje daug kas iš šios rinktinės nemažai tikisi, o ir užsienio spauda ją mini tarp favoričių laimėti medalius. Ar tai ir yra tas psichologinis spaudimas?

– Nemanau, nes ir brazilai gerai atrodė pasirengimo cikle, be to, jie žaidžia namuose, tai jiems – dar didesnis psichologinis spaudimas. Visi jau laukia rungtynių, nes jau kurį laiką tik treniruojamės, o ir jos nėra pilnavertės – po 50 minučių. Greičiau į ritmą įsivažiuotume, o tada jau rutuliosis žaidybinė vaga.

– Tai galbūt atidarymo ceremonija išmuš iš tos rutinos ir leis kiek pravėdinti galvas?

– Jeigu rytoj būtų rungtynės, tai tikrai nedalyvautume, nes ši ceremonija – ne iš lengvųjų, nes patys žinote, kiek ji laiko trunka. Bet, aišku, prasiblaškymas ir gerų emocijų pasisėsimas – visada į naudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)