Tokius duomenis DELFI pateikė „Eurobasket 2011“ organizatoriai bei bilietų platintojai. Nors kovoje dėl medalių lietuvių nebus, dar neparduotų bilietai piginti neketinama.

Pinigų bilietams nepagailėjo

Nors bilietai į pusfinalius, mačą dėl bronzos ir finalą kainavo tikrai nepigiai, Lietuvos rinktinės gerbėjai pinigų negailėjo. Kaip DELFI teigė „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto Ryšių su visuomene grupės vadovas Rytis Sabas, mūsų rinktinės aistruoliai išpirko daugiau nei pusę visų bilietų. Esą skaičius siekia apie 60 proc., bet jis gali būti ir didesnis.

„Apie 60 proc. bilietų parduota lietuviams. Bet visų tiksliai identifikuoti negalime, jei pirkimai vyko kasose“, - aiškino R. Sabas.

Nepaisant gerokai papurtytų kišenių, lietuviai ir toliau uoliai palaikė savo komandą mače Lietuva-Slovėnija, pergalė kuriame mūsų rinktinei išsaugojo viltis patekti į Londono olimpines žaidynes. R. Sabo teigimu, rungtynėse su slovėnais buvo apie 11 tūkst. žmonių. Šioje minioje buvo tik 50 slovėnų.

Bilietų grąžinti negalima

„Eurobasket 2011“ bilietus platinanti bendrovė „Tiketa“ teigia, kad didelių pinigų nepagailėję lietuviai bilietų į keturių stipriausių komandų kovas grąžinti negali.

„Tiketai“ atstovaujančios viešųjų ryšių bendrovės „KPMS ir partneriai“ specialistė Aistė Jankūnaitė DELFI teigė, kad bilietų grąžinimo galimybės nėra. Taigi lietuviai turės arba patys eiti į svarbiausias (bet ne Lietuvai) čempionato kovas, arba ieškoti naujų šeimininkų dar neseniai taip brangintiems bilietams.

R. Sabas taip pat pažymėjo, kad nesnaudžia ir bilietų perpardavinėtojus medžiojantys pareigūnai.

Bilietai į kovas dėl medalių nepigs, į paskutinės Lietuvos rungtynes – gali brangti

Nors Lietuva nepateko tarp keturių stipriausių Senojo kontinento komandų, čempionato organizatoriai neketina piginti dar neparduotų bilietų į finalines kovas.

„Kainos nekris. Tai yra prestižinis turnyras – Europos čempionatas, kuris turi vertę ir savo kainą. Jame dalyvauja ne tik Lietuva, bet ir kitų šalių komandos, kurių sirgaliai atvažiuoja palaikyti. Bilietų praktiškai nebeturime, todėl piginti ir nebėra ką. Lietuviai puikiai perka bilietus ir į rungtynes, kur Lietuva nežaidžia, nes pamatyti Europos čempionato pusfinalius ir finalus – ne kiekvieną dieną tenkanti galimybė“, - aiškino R. Sabas.

Tuo tarpu į paskutines Lietuvos rinktinės rungtynes, kuriose mūsiškiai kausis dėl penktosios vietos, bilietai kol kas kainuoja nuo 89 Lt. Bet, ko gero, ne ilgam.

„Kainos visada gali kilti priklausomai nuo paklausos“, - konstatavo R. Sabas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją