"Tai dar tik pasirengimo etapas. Mes dar tebeieškome savo geriausio žaidimo, todėl per rungtynes su Argentina daug kartų kritome ir kėlėmės", - sakė A. Sireika. - "Nesu patenkintas savo komandos pasirodymu pirmajame kėlinyje. Per kitus du kėlinius atlikome keletą eksperimentų, tačiau svarbiausia, kad labai gerai žaidėme lemiamais ketvirtojo kėlinio momentais".

Lietuviai pirmadienį nugalėjo Argentinos ekipą 90:79 (21:25, 16:15, 16:27, 37:12) ir su dviem pergalėmis užėmė pirmąją vietą A grupėje. Argentina iškovojo vieną pergalę, o Angola pralaimėjo abejas rungtynes.

Lietuvos komandai pirmadienį 19 taškų pelnė Saulius Štombergas, 13 - Arvydas Macijauskas, 9 - Kšištofas Lavrinovičius, po 8 - Mindaugas Žukauskas, Dainius Šalenga, Robertas Javtokas ir Darius Songaila, 6 - Šarūnas Jasikevičius, 5 - Eurelijus Žukauskas, 4 - Donatas Slanina, 2 - Simas Jasaitis, o Vidas Ginevičius į krepšį nemetė.

Argentinos ekipai Luis Scola (Luisas Skola) pelnė 15, Alejandro Montecchia (Alechandras Montekija) - 11, o Fabricio Oberto (Fabrisijus Obertas) ir Emanuel Ginobili (Emanuelis Džinobilis) - po 10 taškų.

Finale antradienį 22 val. Lietuvos rinktinė susitiks su B grupės nugalėtoja Serbijos ir Juodkalnijos komanda (2 pergalės). Antrąją vietą B grupėje užėmė Kinija (1), trečiąją - Australija (0).

Serbija ir Juodkalnija pirmadienį įveikė australus 79:61 (13:15, 30:10, 21:18, 15:18). Nugalėtojams 10 taškų pelnė Petaras Popovičius, 9 - Igoris Rakočevičius. Australijos rinktinei po 13 taškų pelnė Andrew Bogutas (Endrius Bogutas) ir Brettas Maheras (Bretas Maheras).

Dėl trečiosios vietos kovos Argentina ir Kinija, o dėl penktosios vietos žais Angola ir Australija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją