Pirmasis iš lietuvių finišą pasiekė motociklininkas Arūnas Gelažninkas, kuris 346 km įveikė per 3:44:16 val.

Lietuvis vėl lenkė savo konkurentus „vienišių“ įskaitoje: artimiausias A. Gelažninko varžovas čekas Milanas Engelas atsiliko kiek daugiau nei tris minutes.

Dabar bendroje „vienišių“ įskaitoje A. Gelažninkas turi 16:32 min. atsargą prieš čeką, trečioje vietoje esantis Charanas Moore'as (PAR) nuo lietuvio atsilieka 1 val. 12:18 min.

Po dalies motociklininkų finišo organizatoriai pranešė, kad penktasis greičio ruožas stabdomas ne tik klasikiniams automobiliams, bet ir motociklų įskaitos dalyviams.

Priežastis - saugumas, kadangi visi medikų sraigtasparniai užimti. Automobilių įskaitos dalyviai tebesivaržo, varžyboms jiems tęsiasi, kadangi jų greičio ruožas yra visiškai kitoje vietoje nei motociklininkų, keturratininkų ir klasikinių automobilių įskaitos dalyvių.

Finišą 15-oje vietoje pasiekė Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza: „Teltonika Racing“ ekipažas 395 km įveikė per 4:08:32 val. ir 15:04 min. atsiliko nuo etapo lyderio Henko Lategano.

V. Žala pakartojo savo geriausią finišo poziciją šiame Dakaro ralyje. 15-oje vietoje ekipažas finišą pasiekė sekmadienį pirmame etape.

Maža to, ekipažas „Teltonika Racing“ bendroje rikiuotėje šoktelėjo į 11-ą vietą.

Antanas Juknevičius ir Didzis Zarinis iš kopų sugrįžo dar su šviesa ir finišavo 44 vietoje. Bendroje įskaitoje ekipažas „Kreda“ dabar yra 54-as.

Komanda „Petrus Kombucha team“, Gintas Petrus ir Šarūnas Paliokas, pademonstravo ryžtą ir, startavę uodegoje, finišavo 40 vietoje. Dabar ekipažas yra 44 bendroje įskaitoje.

Džiugiai nustebino Rokas Baciuška, sugebėjęs ne tik finišuoti penktas, bet ir drauge su šturmanu Orioliu Mena „Southracing“ komandai užtikrinti stabilią 5 vietą bendroje įskaitoje. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas, „Mediafon team“, besivaržantys toje pačioje klasėje bendroje įskaitoje taip pat užkopė keliomis pozicijomis aukštyn ir dabar pozicionuojami 19 vietoje.

Sunkvežimio ekipažo trijulė, Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas, finišą pasiekė būdami 11-oje vietoje ir absoliučioje įskaitoje komanda „ConnectPay Racing“ šoktelėjo į 12 vietą.

Bendroje įskaitoje pirmauja Nasseras Al-Attiyah („Toyota Gazoo Racing“, 17:24:23 val. ralyje), antras – Sebastienas Loebas („Bahrain Raid Xtreme“), kuris nuo katariečio atsilieka 35:10 min., trečias – argentinietis Lucio Alvarezas („Overdrive Toyota“), nuo lyderio turintis 51:15 min deficitą.

V. Žala nuo 10-oje vietoje esančio prancūzų Mathieu Serradori ir Loico Minaudiero ekipažo („SRT Racing“) atsilieka vos 51 sek., o nuo lyderių – 2 val. 8:40 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)