Antano Juknevičiaus ir Vaidoto Žalos automobiliai užsivedė be didesnių rūpesčių, tiesa, Antano bolidui kažkodėl varva benzinas. Mechanikai juokauja, kad nepatinka klimatas Pietų Amerikoje šiam automobiliui. Bet „Craft bearings“ ekipažą lydintis transportas atiduotas su siurprizais – dviejų automobilių rakteliai buvo supainioti, o vieno akumuliatorius ilgoje kelionėje išsikrovė“, – pasakojo P. Garkauskas.

Į uždarą uostą patekti, pasakojo A. Juknevičius, patekti galima tik gavus specialią apyrankę. Skaičiuojama, kad vienam automobiliui – vienas žmogus, jokiu būdu ne daugiau. Pasiėmę techniką „Craft bearings“ komandos nariai skubės į pirmąjį bivaką, kur, pasak A. Juknevičiaus, paaiškės, ar komanda spės dar šiandien visureigį patikrinti smėlynuose.

„Mėginsime, tačiau, matyt, didžiausi šansai yra spėti tą padaryti rytoj iki pietų“, – sakė A. Juknevičius.

Siurprizų turėjo ne tik lietuviai. Pasak P. Garkausko, visas uždaras automobilių parkas pilnas bolidų su tuščiomis padangomis, ištuštintais akumuliatoriais ir pan. Tiesa, gerai tai, kad kiekvienas per vandenyną kone mėnesį plaukęs automobilis salone turėjo specialų maišelį su reagentu, neleidžiančiu viduje kauptis drėgmei.

Benediktas Vanagas, „General Financing team Pitlane“ komandos pilotas, pasakojo, kad atiduodant automobilį Havro uoste, Prancūzijoje, komanda specialiomis plombomis pažymėjo ne vieną jo detalę. Patikrinęs pastarąsias Limoje, B. Vanagas sakė, kad panašu, jog visos sveikos ir nepažeistos.

„Juoduoju vanagu“ pramintas „Gazoo Racing“ patobulintas „Hilux“ užsivedė be didesnių rūpesčių ir, kaip pastebėjo B. Vanagas, ratai vietoje, o kitos smulkmenos paaiškės vėliau, kai komanda pasieks bivaką.

Vaidotas Žala, „Agrorodeo“ komandos pilotas, dėl savo ligos pats atvykti atsiimti „Kamane“ praminto „Hilux“ negalėjo. Tą teko padaryti komandos mechanikui Edvardui Lucevičiui.

Visgi patikrinęs ratus ir kitus agregatus specialistas patikino, kad automobilis Limos uostą pasiekė be jokių pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)