„Ši ataskaita atskleidė šokiruojančią, precedento neturinčia ataką prieš sporto ir olimpinių žaidynių integralumą, todėl Tarptautinis olimpinis komitetas nedvejodamas imsis griežčiausių sankcijų prieš bet kurį su tuo susijusį asmenį ar organizaciją“, – paskelbus ataskaitą sakė TOK prezidentas Thomas Bachas.

TOK Vykdomasis komitetas išreiškė dėkingumą nepriklausomam ekspertui Richardui McLarenui už atliktą darbą bei palaikė jo prašymą tęsti ir baigti darbą. Kaip teigiama TOK pranešime, tarptautinės sporto organizacijos turės įvertinti nepriklausomo eksperto ataskaitą ir imtis veiksmų pagal numatytas taisykles.

Tarptautinis olimpinis komitetas ėmėsi drausminių veiksmų, susijusių su ataskaitoje minimų Rusijos sporto pareigūnų padarytais Olimpinės chartijos ir Pasaulinio antidopingo kodekso pažeidimais ir remdamasis Olimpinės chartijos 59-aja taisykle sudarė Drausmės komisiją.

TOK atidžiai įvertins nepriklausomo eksperto ataskaitą ir sprendimą dėl Rusijos sportininkų dalyvavimo olimpinėse žaidynėse priims atsižvelgdamas į teisinį reguliavimą ir į teisingumą asmens atžvilgiu. TOK taip pat turės atsižvelgti į Tarptautinio sporto arbitražo teismo sprendimą dėl Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos taisyklių, priimtą liepos 21 d., taip pat į Pasaulinį antidopingo kodeksą ir Olimpinę chartiją.

TOK yra spaudžiamas imtis griežtų priemonių prieš Rusiją po to, kai buvo atskleista valstybės mastu vykdyta dopingo programa, leidusi šalies sportininkams laimėti medalių olimpiadose. 14 nacionalinių antidopingo agentūrų, įskaitant JAV, Kanados ir Vokietijos, ketvirtadienį išplatintame bendrame laiške paragino uždrausti Rusijai dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Savo pareiškimą dėl šios situacijos paskelbė ir Lietuvos antidopingo agentūra.

„Mes pripažįstame profesoriaus McLareno ataskaitos svarbą visam tarptautinio lygio sportui. Atskleisti faktai ataskaitoje šokiruoja ir priverčia imtis veiksmų kovoje už švarų sportą. Lietuvos antidopingo agentūra išreiškia paramą Pasaulinei antidopingo agentūrai, Tarptautiniam olimpiniam komitetui ir kitoms organizacijoms kovojančioms su dopingu sporte, bei visuomet teikė ir teiks joms visokeriopą pagalbą. Mūsų visų pareiga yra dirbti kartu su tarptautiniais partneriais ir padėti vieni kitiems, kuriant stiprią antidopingo sistemą tose valstybėse, kuriose ji yra silpna. Mūsų visų bendras tikslas yra užtikrinti švarių ir sąžiningų sportininkų teisę dalyvauti sporte be dopingo“ – rašo Lietuvos antidopingo agentūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)