Robertas Lewandowskis ir kompanija pradėjo Senojo žemyno pirmenybes visiškai ne taip, kaip tikėtasi į pietus nuo Lietuvos.

Pirmiausia lenkus nustebino apdairi Slovakijos ekipos gynybinė taktika ir individualus Roberto Mako meistriškumas, leidęs išsiveržti į priekį jau 18-ą min.

Antrame kėlinyje „Bialo-czerwoni“ atsigavo ir labai greitai išlygino rezultatą, bet visus planus sugriovė neatsakingai Grzegorzo Krychowiako užsidirbta antra geltona kortelė.

Ieškodamas kaltų, sport.pl vis dėlto pirmiausia pirštu dūrė į komandos vairininką ir ilgėjosi 2018-2021 metais rinktinei vadovavusio Jerzy Brzeczeko.

„Lenkijos rinktinė peržengė gėdos liniją, slovakai de facto sunaikino viltis žengti į atkrintamąsias varžybas. Aklai tikėjome, kad treneris turi planą, bet P. Sousa tik sulaužė vienintelę savo pirmtako sukonstruotą komandos mechanizmo detalę, kuri veikdavo visai stabiliai – gynybą. Tai, ką žaidėjai darė savoje aikštės pusėje, atrodė keistai. Portugalas eksperimentavo kaip pamišęs mokslininkas, kol galiausiai jo sumaišyta substancija išlėkė į orą“, – piktinosi sport.pl, pridūręs, kad jau antrame ture Lenkijos ekipa žais „tik dėl garbės“.


Pats 50-metis portugalas, kuriam Lenkijos rinktinė patikėta praėjusį sausį, teisinosi, jog per pertrauką jam pavyko atlikti reikiamas taktines korekcijas – konkrečiau, susiaurinti tarpus tarp skirtingų grandžių, tačiau viską pakeitė žaidėjo išvarymas.

„Negalime šitaip pralaimėti rungtynių. Dabar labai sudėtinga vertinti mūsų tolesnes perspektyvas turnyre“, – pripažino specialistas.

„Sužaidėme kaip jauniai“, – graužėsi „Southampton“ (Anglija) klubo gynėjas Janas Bednarekas.

„Šios rungtynės turėjo susiklostyti kur kas geriau. Kontroliavome kamuolį ir dvikovos eigą, likę be vieno žaidėjo turėjome kautis kaip buliai, tačiau padarėme dar vieną klaidą. Turėtume prisiimti atsakomybę ant savo pečių, nes privalėjome mažiausiai sužaisti lygiosiomis. Deja, pralaimėjome teoriškai silpniausiam varžovui grupėje“, – televizijai po finalinio švilpuko komentavo R. Lewandowskis.

Bet kaip tik atsakomybės po rungtynių ir pasigedo lenkų gerbėjai bei žurnalistai – pirmieji skundėsi, jog komanda pamiršo plojimais padėkoti Sankt Peterburge (Rusija) ją palaikiusiems sirgaliams, antrieji pasigedo komandos lyderių bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje.

Atsakyti į spaudos žurnalistų klausimus buvo atsiųsti tik Maciejus Rybusas ir vos keliolika minučių žaidęs 22-ejų Tymoteuszas Puchaczas.

„Žvaigždės paslėpė galvas smėlyje“, – įvertino sport.pl.

Rungtynių tarp Lenkijos ir Slovakijos santrauką galite pamatyti čia.

Primename, kad kitose E grupės rungtynėse Ispanija ir Švedija išsiskyrė be įvarčių. Antrame ture birželio 19 d. lenkai Sevilijoje bandys mesti iššūkį ispanams.


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžysis 24 rinktinės, o titulą gins Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)