Po pralaimėjimo 1:2 Terangos Liūtams žaizdas išsilaižę lenkai sekmadienį stojo į žūtbūtinę dvikovą su Kolumbijos rinktine. Los Cafeteros nepaliko jokių šansų – Roberto Lewandowskio vedama komanda patyrė triuškinamą nesėkmę 0:3 ir dar nesužaidus paskutinių G grupės rungtynių su japonais, prarado bet kokias galimybes prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

Uždaros treniruotės, užrašai, fiksuojantys žaidėjų nubėgtus kilometrus, varžovų analizės iki sutemų, apsaugos darbuotojų užblokuotos trenerių štabo durys yra ne kas kita, o muilo burbulas. A. Nawalkos paslaptys yra tokios slaptos kaip atversta knyga, laukianti skaitytojo bibliotekoje.
sport.pl

Rusijoje vykstančiam FIFA 2018 turnyre lenkų negelbėjo nei aukštas jų reitingas – 8 vieta pasaulyje, nei žvaigždė R. Lewandowskis, per atranką į planetos pirmenybes pelnęs net 16 įvarčių.

Lenkija grupių barjero neįveikia jau trečią kartą. Į kitą etapą ši rinktinė nepateko 2002 metais Korėjoje ir Japonijoje bei 2006 metais Vokietijoje.

Po antrosios nesėkmės lenkų žiniasklaida jau neberinko žodžių ir bedė pirštu į tokio pasirodymo kaltininką – A. Nawalką.

„Tai buvo dar vienos beviltiškos rungtynės Lenkijos rinktinei. Kazanėje ji žaidė be jokios minties atakoje, vangiai ir sugebėjo tik paspirti kamuolį. Neabejotinai, didžiausias kaltininkas yra Adamas Nawalka“, – rašo sport.pl.

„Uždaros treniruotės, užrašai, fiksuojantys žaidėjų nubėgtus kilometrus, varžovų analizės iki sutemų, apsaugos darbuotojų užblokuotos trenerių štabo durys yra ne kas kita, o muilo burbulas. A. Nawalkos paslaptys yra tokios slaptos kaip atversta knyga, laukianti skaitytojo bibliotekoje“, – toliau rašė minėtas portalas.

Anot jo, senegaliečiai, o vėliau ir Kolumbijos rinktinė ne tik žinojo, kaip lenkai žais, bet ir visiškai eliminavo visas šios rinktinės stiprybes: „Operacija Didysis Pasaulio Čempionatas subliuško. Rusijoje pamatėme, kaip futbolas turi būti žaidžiamas: su šypsena, drąsa ir fantazija. Užuot tai dariusi Lenkijos rinktinė aklai spardė kamuolius ir tikėjosi stebuklo“.

Galima būtų kaltinti žaidėjus, kad jie į čempionatą žengė nebūdami optimalios sportinės formos, tačiau didžiausios klaidos padarytos rinktinės trenerio. Lenkų varžovai žaidė tokį futbolą, kokį jiems leido lenkai. O Kolumbijai pralaimėjo beviltiškai. Tai panašu į tamsiausius Lenkijos futbolui laikus.
sport.pl

Sport.pl pabrėžė, kad Nestoro Pekermano vairuojama mašina buvo nesustabdoma, kolumbiečiai norėjo ir žaidė futbolą, o lenkai tik trukdė jiems tai daryti.

„Vienišas priekyje atrodė Robertas Lewandowskis. Kapitonas mėgino imtis individualių reidų, tačiau kai prasiverždavo pro du gynėjus ir norėdavo skersuoti kamuolį, artimiausias komandos draugas tuo metu tik kirsdavo vidurio liniją, – tęsė portalas. – A. Nawalkos schemos neveikė, o rinktinė žaidė kiemo futbolą, paremtą chaosu ir viltimis, kad varžovai suklys. O pastarieji neklydo.“

Lenkų žiniasklaida tvirtino, kad prasti A. Nawalkos sprendimai buvo lemtingi abejose pirmose rungtynėse.

„Galima būtų kaltinti žaidėjus, kad jie į čempionatą žengė nebūdami optimalios sportinės formos, tačiau didžiausios klaidos padarytos rinktinės trenerio. Lenkų varžovai žaidė tokį futbolą, kokį jiems leido lenkai. O Kolumbijai pralaimėjo beviltiškai. Tai panašu į tamsiausius Lenkijos futbolui laikus“, – rašo sport.pl.

„Gėda! Fiasko! Tikėjomės, kad šįkart mūsų rinktinė kažką parodys čempionate. Norėjome 2002 ir 2006 metų prisiminimus nustumti į šalį. Jūs turėjote juos užgesinti, parodyti, kad šalis su 40 mln. gyventojų gali surinkti komandą, besigrumiančią su geriausiais. Tačiau ir šįkart mūsų lūkesčių nepateisinote“, – rašo leidinys „Fakt“.

2010 ir 2014 metų planetos pirmenybių atrankos Lenkijos rinktinė neįveikė, o paskutinį kartą į aštuntfinalį iš grupių etapo iškopė 1986 metais.

„Daugelis dalykų susiklostė ne taip, kai tikėjomės pasaulio čempionate. Buvau vienas, dariau viską, ką galėjau, tačiau vien tik kovoti neužtenka, kad laimėtum FIFA 2018 turnyre. Reikia taip pat kokybiško futbolo, kurio mums, pasirodo, trūksta“, – pirmadienį specialioje spaudos konferencijoje kalbėjo pasaulio čempionato debiutantas R. Lewandowskis.

Dėl garbės Lenkijos rinktinė paskutines H grupės rungtynes žais birželio 28 dieną Volgograde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)