2018 metais Rusijoje vykusiose planetos pirmenybėse per 270 minučių R. Lewandowskiui nepavyko atsidaryti įvarčių sąskaitos. Kol kas ji tuščia ir Katare.

34-erių snaiperis antradienį vakare turėjo puikią galimybę išvesti Lenkijos rinktinę į priekį C grupės dvikovoje prieš Meksiką, tačiau nerealizavo 11 m baudinio.

Robert Lewandowski

„Pasakiau jam, kad jį užjaučiu“, – teigė Lenkijos rinktinės strategas Czeslawas Michniewiczius.

„Žinau, kaip jaučiasi kapitonas, nerealizavęs 11 baudinio, o rungtynės nesibaigia pergalingai. Jis dėl to liko labai emocionalus“, – po dvikovos kalbėjo Lenkijos rinktinės vairininkas.

R. Lewandowkis pats uždirbo baudinį ir atrodė, kad sulaukė auksinio momento pagaliau įgyvendinti svajonę – pasižymėti pasaulio čempionate.

Tačiau vartus gynęs Meksikos rinktinės vartininkas reagavo į smūgį ir jį atrėmė.

Guillermo Ochoa

„Rungtynių išvakarėse nematant žurnalistams jis treniravosi mušdamas 11 m baudinius ir visus tiksliai pataikė.

Tokie dalykai (nerealizuoti baudiniai) pasitaiko ir puikiems žaidėjams. Zico, Socratesas, Platini, Maradona ir daugelis kitų – tai yra futbolas. Gaila, žinau kaip jis norėjo pasižymėti pasaulio čempionate.

Tikiuosi, būsimos progos leis jam pelnyti įvartį“, – vylėsi Lenkijos rinktinės strategas.

„Aš jam nesakysiu, ką jis turi ir ko neprivalo daryti aikštėje. Mes kaip komanda jam padėsime, o jis mums daug padės šiame turnyre“, – mano Lenkijos rinktinės strategas.

Visgi, tą padaryti lengva nebus.

Šeštadienį laukia akistata su nustebinusia Saudo Arabija, kuri pirmame ture pateikė bene didžiausią turnyro staigmeną – 2:1 įveikė Argentiną.

Grupių etapą lenkai baigs lapkričio 30-ą dvikova su Argentina.

Pasaulio čempionato atrankoje R. Lewandowskis pelnė 9-is įvarčius ir atliko 4-is rezultatyvius perdavimus, dvigubai daugiau nei bet kuris kitas jo komandos draugas.

Tačiau finaliniame planetos pirmenybių etape Lenkija pastaruoju metu neišsiskiria ryškesniais pasirodymais.

Paskutinį kartą Lenkija įvartį iš žaidimo pelnė prieš 20 metų. R. Lewandowskis antradienį vakare tik kartą smūgiavo į vartų plotą, tai nutiko 11 m baudinio metu. Iš jo 42-ų prisilietimų prie kamuolio tik 12 fiksuoti per paskutinį rungtynių pusvalandį.

Apskritai baudos aikštelėje puolėjas kamuolį lietė tik 3 kartus.

Statistika

Buvęs „Arsenal“ gynėjas Martinas Keownas mano, kad jei R. Lewandowskis turės dar vieną progą, ją jis išnaudos.

„Tik nesu tikras, ar jis turės dar vieną tokį šansą“, – BBC eteryje dvejojo futbolo ekspertas.

Buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Rio Ferdinandas mano, kad R. Lewandowskis nėra pratęs žaisti be kamuolio.

„Jis pripratęs kur kas dažniau liesti kamuolį. Jam trūko kamuolio ir buvo priverstas tenkintis „likučiais“, – teigė R. Ferdinandas.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją