Iš ketvirtadienį į Kataro stadionus išbėgsiančių aštuonių rinktinių nė viena dar nėra tikra dėl vietos tarp atkrintamųjų dalyvių ir tik viena – Kanada – jau nebeturi net teorinių galimybių žengti tolyn. Visos kitos septynios laiko didesnius ar mažesnius šansus savo rankose bei kojose.

Įdomu, kad prieš lemiamą turą rami negali būti nei 2010-ųjų planetos futbolo karalienė Ispanija, nei 2014-ųjų titulo savininkė Vokietija, nei dabartinė vicečempionė Kroatija, nei antrą FIFA reitingą turinti Belgija.

Portalas Delfi pateikia visus įmanomus realius ketvirtadienio scenarijus:

E grupė (nuo 17 val.)

Ispanija – Japonija

Kosta Rika – Vokietija

Dabartinė situacija: Ispanija 4 tšk. (8:1), Japonija 3 tšk. (2:2), Kosta Rika 3 tšk. (1:7), Vokietija 1 tšk. (2:3).

Ispanija

Ispanai laimi grupę, jei nugali japonus arba jei sužaidžia lygiosiomis, o kostarikiečiai neįveikia vokiečių.

Ispanai būna antri, jei sužaidžia lygiosiomis su japonais, o kostarikiečiai nugali vokiečius.

Ispanai iškrenta, jei pralaimi japonams, o kostarikiečiai nugali vokiečius arba jei pralaimi japonams, o vokiečiai sutriuškina kostarikiečius tokiu skirtumu, kad pralenktų ispanus pagal bendrą įvarčių santykį (pvz., 7:0).

Japonija

Japonai laimi grupę, jei nugali ispanus.

Japonai būna antri, jei sužaidžia lygiosiomis ir kostarikiečiai pasidalina po tašką su vokiečiais arba jei sužaidžia rezultatyviomis lygiosiomis (pvz., 2:2), o vokiečiai nugali kostarikiečius, bet tik minimaliu skirtumu (pvz., 1:0). Tiek japonai, tiek vokiečiai šiuo metu turi po 3 geltonas korteles, tad jei jie surinks po vienodai taškų ir įvarčių santykis bus identiškas, gali net tekti burtus.

Japonai iškrenta, jei pralaimi ispanams.

Kosta Rika

Kostarikiečiai laimi grupę, jei nugali vokiečius, o ispanai su japonais sužaidžia lygiosiomis.

Kostarikiečiai būna antri, jei nugali vokiečius, o japonai laimi prieš ispanus arba jei sužaidžia lygiosiomis su vokiečiais, o japonai nusileidžia ispanams.

Kostarikiečiai iškrenta, jei pralaimi vokiečiams.

Vokietija

Vokiečiai būna antri, jei nugali kostarikiečius, o japonai pralaimi ispanams arba sužaidžia su jais nerezultatyviomis lygiosiomis. Taip pat vokiečiai būna antri ir eliminuoja ispanus, jei šie pralaimi japonams, o patys vokiečiai sutriuškina kostarikiečius, pvz., 7:0.

Vokiečiai iškrenta, jei sužaidžia lygiosiomis arba pralaimi.

F grupė (nuo 17 val.)

Kroatija – Belgija

Marokas – Kanada

Dabartinė situacija: Kroatija 4 tšk. (4:1), Marokas 4 (2:0), Belgija 3 (1:2), Kanada 0 (1:5).

Kroatija

Kroatai laimi grupę, jei nugali belgus, o marokiečiai neįveikia kanadiečių arba įveikia, bet ne daugiau nei vienu įvarčiu didesne persvara, nei patys kroatai iškovoja pergalę. Kroatai taip pat laimi grupę, jei sužaidžia lygiosiomis su kroatais, o marokiečiai nenugali kanadiečių.

Kroatai būna antri, jei sužaidžia lygiosiomis su belgais, o marokiečiai nugali kanadiečius. Kroatai taip pat būna antri, jei pralaimi ir sulaukia marokiečių pralaimėjimo kanadiečiams.

Kroatai iškrenta, jei pralaimi belgams, o marokiečiai įveikia kanadiečius arba sužaidžia su jais lygiosiomis.

Marokas

Marokiečiai laimi grupę, jei nugali kanadiečius, o kroatai neįveikia belgų arba įveikia juos ne minimaliai mažesniu skirtumu, nei patys marokiečiai pranoksta kanadiečius.

Marokiečiai būna antri, jei sužaidžia lygiosiomis su kanadiečiais arba net jei ir pralaimi, bet sulaukia belgų pralaimėjimo kroatams. Marokiečiai taip pat būna antri, jei sužaidžia lygiosiomis su kanadiečiais, kaip ir belgai su kroatais.

Marokiečiai iškrenta, jei pralaimi, o belgai nugali kroatus.

Belgija

Belgai laimi grupę, jei nugali kroatus, o marokiečiai neįveikia kanadiečių.

Belgai būna antri, jei nugali kroatus ir marokiečiai įveikia kanadiečius. Belgai taip pat būna antri, jei sužaidžia rezultatyviomis lygiosiomis su kroatais, o marokiečiai mažiausiai trijų įvarčių skirtumu pralaimi kanadiečiams.

Belgai iškrenta, jei sužaidžia lygiosiomis, o marokiečiai nepralaimi kanadiečiams trijų ir daugiau įvarčių skirtumu. Belgai taip pat iškrenta, jei pralaimi kroatams.

Primename, kad jau aiškios pirmos keturios atkrintamųjų varžybų poros. Tai: Nyderlandai – JAV, Anglija – Senegalas, Argentina – Australija, Prancūzija – Lenkija.

Vietas aštuntfinalyje anksčiau laiko rezervavosi ir Brazilijos (G) bei Portugalijos (H) futbolininkai, kurių grupių kovos finišuos penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją