„Selecao“ komandos galva kreipėsi į Brazilijos žmones, prašydamas pamiršti apie kapituliaciją pusfinalio susitikime. Pasaulio futbolo čempionato šeimininkų svajonė žaisti finalo rungtynes savų žiūrovų akivaizdoje sužlugo per 29 košmariškas minutes antradienį Belo Horizontėje, kuomet vokiečiai išsiveržė į priekį net 5:0.

Nors antro kėlinio pradžioje brazilai dar bandė kilti į lemiamą šturmą, tačiau Vokietijos rinktinėje puikiai žaidė vartininkas Manuelis Naueris, o finalinis teisėjo švilpukas paskelbė apie žeminantį Brazilijos rinktinės pralaimėjimą 1:7.

L. F. Scolari kariaunai paguodos rungtynėse teks kovoti su Olandijos futbolininkais. Treneris į šią dvikovą žvelgia kaip į galimybę praeitį palikti nuošalyje.

„Žinau, kad mano karjera bus pažymėta šiuo pralaimėjimu, bet mes privalome tai pamiršti ir galvoti apie kitą mūsų tikslą, kuris šiuo atveju yra kova dėl trečiosios vietos“, - prieš mačą Brazilijos sostinėje kalbėjo treneris.

„Mes patekome į pusfinalius, esame tarp keturių geriausių pasaulio komandų, aplenkę ne vieną galingą rinktinę, kurioms teko pasitraukti iš turnyro“, - šviesos tunelio gale ieškojo L. F. Scolari.

„Žinau, kad tai mažesnė svajonė nei mes visi troškome, bet mes privalome pagerbti nacionalinės komandos marškinėlius“, - pokalbį su žurnalistais užbaigė strategas.

Brazilijos ir Olandijos rinktinės tarpusavyje yra žaidusios 11 kartų. Komandos pasidalijo po 3 pergales ir 5 sykius rungtynės baigė lygiosiomis.

Brazilams, kurie yra dalyvavę visose 20 pasaulio pirmenybėse, tai bus ketvirtoji dvikova dėl trečiosios vietos. Dukart jiems pavyko pergalingai užbaigti turnyrą (1938 įveikti švedai, 1978 - italai), kartą teko pripažinti varžovų pranašumą (1974 pralaimėta lenkams).

Tuo tarpu olandai pusfinalyje yra suklupę tik sykį, bet tuomet liko ketvirti. 1998 metais Prancūzijoje vykusiame mače dėl trečios vietos jie 1:2 nusileido Kroatijos futbolininkams.

Šeimininkams mačas dėl bronzos medalių - istoriškai palankus. Iki tol keturis kartus mažajame finale kovojusios turnyro šeimininkų komandos iškovojo tris pergales (1962 - Čilė, 1990 - Italija, Vokietija - 2006), o suklupo tik Pietų Korėja 2002 metais.

Rungtynės dėl trečiosios vietos vyks Brazilijos nacionaliniame stadione šeštadienį 23.00 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)