Po dviejų kėlinių pirmavę 42:29, australai likusią rungtynių dalį pralaimėjo 21 taško skirtumu ir pripažino varžovų pranašumą rezultatu 83:91.

Afrikos čempionai sukūrė stebuklą? Nepanašu. Tikrųjų fokusininkų reikėtų ieškoti Australijos stovykloje.

Joe Inglesas, Aronas Baynesas, Davidas Andersenas, Matthew Dellavedova, Bradas Newley – kone visas Andrejaus Lemanio treniruojamos rinktinės starto penketas ketvirtame kėlinyje nuo atsarginių suolo stebėjo, kaip jų komandos draugai vaikštinėja aikštėje net nemėgindami pastoti kelio atakuojantiems Angolos krepšininkams.

Ypač tragikomiškai atrodė australų kova dėl atšokusių kamuolių po savuoju krepšiu – vien per paskutines dešimt minučių „kengūros“ leido varžovams 10 (!) sykių pakartoti netaiklius metimus, kai patys australai per visas rungtynes puolime sugriebė 9 kamuolius.

Po rungtynių net Angolos krepšininkai traukė iš aikštės bergždžiai slėpdami kreivas šypsenas.

„Nemanau, kad australams pergalė buvo svarbi. Jie tausojo savo pagrindinius žaidėjus, o aikštėje buvę vaikinai atrodė pavargę. Na, bet žiūrint iš mūsų varpinės – pergalė yra pergalė“, – DELFI sakė Angolos rinktinei atstovaujantis „natūralizuotas“ amerikietis Reggie Moore'as, kurio ekipa išsaugojo teorinius šansus prasibrauti į aštuntfinalį.

Kam australams prireikė persirengti cirko artistais? Patyrus nesėkmę jiems atsivėrė kiek didesnės galimybės išvengti antros vietos D grupėje, reiškiančios potencialią ketvirtfinalio akistatą su pasaulio čempione JAV.

Jei Lietuvos rinktinė ketvirtadienio vakarą pranoktų slovėnus, ji finišuotų grupės viršūnėje, antra liktų Slovėnija, o australams atitektų patogi trečioji vieta.

Tuo atveju, jeigu A. Lemanio ekipa rungtynėse su Angola būtų įsirašiusi ketvirtą pergalę į savo sąskaitą, nepageidaujamos antros pozicijos ji būtų išvengusi tik lietuviams nugalėjus slovėnus 5-13 taškų skirtumu.

„Kai kurie mūsų žaidėjai buvo išvarginti įtempto tvarkaraščio, todėl šiandien galėjo pailsėti. Angola puikiai žaidė, pataikė nuostabių metimų, labai stengėsi ir nusipelnė pergalės“, – po rungtynių DELFI sakė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas B. Newley.

Bet tokia versija sunku patikėti visiems, o ypač slovėnų žurnalistams, spaudos konferencijoje tarkavusiems A. Lemanį nepatogiais klausimais.

Ar Australijos komandai svarbus garbingas žaidimas? Ar australai jo paisė rungtynėse su Angola? Į abu klausimus treneris atsakė burbtelėdamas vienintelį žodį: „Taip“.

Galiausiai pasiteiravus, kokio žmonių vertinimo tikisi po tokio pasirodymo, A. Lemanis atrėžė: „Jie gali galvoti, ką nori. Aš juk jiems neuždrausiu“.

Tiek jis, tiek gynėjas Adamas Gibsonas teisinosi nuovargiu.

„Mes visada varžomės dėl pergalės, tik šiandien leidome pailsėti lyderiams žinodami, kad vis tiek jau patekome į aštuntfinalį ir važiuosime į Barseloną. Aš tik noriu pabrėžti, kad šis pralaimėjimas mums juk dar negarantavo trečios vietos. Mes neturėsime jokios įtakos paskutinėms rungtynėms tarp Lietuvos ir Slovėnijos“, – dėstė A. Lemanis.

Australas teisus – įtakos lietuvių ir slovėnų akistatai jis neturės. Bet tikrai negalės kažkuo skųstis, jei Lietuvos rinktinė nutars lygiai taip pat patausoti savo kertinius žaidėjus ir žaisdama rezervine sudėtimi pralaimės Slovėnijai.

Primename, kad tokiu atveju slovėnai liktų pirmoje grupės vietoje, antri būtų australai, treti – lietuviai. Paskutinė aštuntfinalio dalyvė iš D pogrupio paaiškės po Meksikos ir Pietų Korėjos akistatos. Jei laimės meksikiečiai, jie ir keliaus į Barseloną, o korėjiečių pergalė atvertų duris Angolai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)