Prisiminimai – ir skaudūs, ir pamokantys

Jaukios, vokiškos architektūros įrėmintos Bydgoščiaus senamiesčio gatvelės ir pergalingu Lietuvos krepšininkių prakaitų sulietas „Luczniczka“ arenos parketas – jau praeitis.

Dvigubai didesnė pramoninė Lodzė ir milžiniškos Lodzės arenos, regėjusios vieną skaudžiausių Lietuvos krepšinio nuopuolių, erdvės pasitiks trenerio Algirdo Paulausko ekipą, pratęsiančią savo pasirodymą Europos čempionato atkrintamosiose varžybose.

11,5 tūkst. žiūrovų talpinančiose Lodzės arenos tribūnose 2009 metais jau trypė skaitlinga žaliamarškinių sirgalių armija.

Tačiau per 2 tūkst. dėl krepšinio pamišusių lietuvių centrinės Lenkijos miestą tąsyk teko palikti ištįsusiais veidais ir nukabintomis nosimis.
Visas trejas antro Europos vyrų čempionato etapo rungtynes pralaimėjusi trenerio Ramūno Butauto vadovaujama rinktinė savo grupėje liko paskutinė, o šalį po netikėto krepšininkų fiasko Lenkijoje buvo apėmusios gedulo nuotaikos.

„Nėra ko nė sakyti: visi prisiminimai apie tuos laikus – labai nesmagūs. Bet kartu tai buvo ir gera pamoka. Bandysime pralaužti Lodzės užkeikimą su moterimis“, - DELFI sakė M. Šernius, prieš dvejus metus dirbęs R. Butauto trenerių štabe.

Vairuotojas tapo ištikimu sirgaliumi

Iš Bydgoščiaus „Holiday Inn“ viešbučio Lietuvos rinktinė planavo išvykti aštuntą ryto, tačiau užgaišo dvi valandas. Vis dėlto kelionė į Lodzę krepšininkėms neprailgo. Gerai atlikti savo pareigas kaip įmanydamas stengėsi ir autobuso vairuotojas lenkas, per pusantros savaitės virtęs didžiausiu Lietuvos rinktinės aistruoliu.

„Kiekvienai komandai buvo paskirta po nuolatinį vairuotoją, todėl spėjome susibičiuliauti. Girdėjau, kad jie tarpusavyje net riejasi, kai kurio nors vežiojama komanda nugali kolegos rinktinę“, - juokėsi A. Paulauskas.

LKF buria palaikymo pajėgas

750 tūkst. gyventojų turinčioje Lodzėje krepšininkėms bus kur kas paprasčiau paskęsti minioje nei perpus mažesniame Bydgoščiuje.

Tiesa, gana pilkas miestas vietos įžymybėmis negarsi. XIX amžiuje Lodzę industriniu centru pavertė susikryžiuojantys prekybos keliai bei milžiniškais tempais besiplėtusi tekstilės pramonė, tad nenuostabu, kad ištisą kvartalą užimantis gigantiškas garsiausias vietos prekybos ir pramogų centras vadinasi „Manufaktūra“.

Erdvės netaupė ir 2009-ais iškilusios Lodzės arenos statytojai.

„Labiausiai man įsiminė didelės arenos erdvės. Sirgaliai būna toli nuo aikštės ir tarsi paskęsta. Daug geriau jautiesi, kai jie yra arčiau komandos“, - prisiminė M. Šernius.

Lenkijos rinktinei Europos čempionatas baigėsi ties antrojo etapo varžybomis Katovicuose, todėl tuščių vietų arenos tribūnose per lemiamas pirmenybių kovas greičiausiai bus apstu.

Tačiau Lietuvos sirgalių Lodzėje tikrai bus: Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau užsakė kelis autobusus, kuriais į Lenkiją nemokamai galės atvykti komandos atstovų artimieji ir kiti šalies krepšinio veikėjai. Už simbolinę kainą į ketvirtfinalio rungtynes bus vežami ir visi norintys.

Čempionato ketvirtfinalyje ketvirtadienį Lietuvos krepšininkės susitiks su čempionės titulą ginančia Prancūzijos rinktine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją