Beje, vos atvykę, Lietuvos rinktinės krepšininkai sutiko pažįstamų veidų. Išlipę iš autobuso keli krepšininkai jau bendravo su Juodkalnijos rinktines natūralizuotu amerikiečiu Tyrese'u Rice'u, su kuriuo rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube, po kelių minučių viešbučio foje žaidėjai ir treneriai sveikinosi ir su visiems gerai pazįstamu buvusiu Kauno „Žalgirio“, o dabar - Latvijos rinktinės vyriausiuoju treneriu Ainaru Bagatskiu.

Antradienį rinktinė rytinės treniruotės nerengė, o vakarinė vyks rungtynių arenoje nuo 21.00 iki 22.30 val. Pagal pradinį planą, pratybos turėtų vykti pusantros valandos.

Lietuvos policijos pareigūnai baigė Europos čempionatui skirtus pasirengimo darbus

Prieš šį čempionatą Lietuvos policija aktyviai bendradarbiavo su Slovėnijos pareigūnais. Policijos departamento prie VRM Viešosios policijos valdybos Masinių renginių ir ekstremalių situacijų koordinavimo skyrius su kolegomis iš Slovėnijos nuolat keitėsi aktualia informacija, siekiant išvengti nesusipratimų, kuomet sirgaliams į areną nebuvo leista įsinešti būgnų, ar net konfliktinių situacijų, kurios kilo Ispanijoje prieš 6 metus.

Lietuvos policija suteikė jiems visą būtiną informaciją apie mūsų šalies sirgalius, Lietuvos krepšinio tradicijas, palaikymo būdus, atributiką ir įrankius, kuriuos naudoja lietuviai, palaikydami savo rinktinę.

Slovėnijos pareigūnai lankėsi Lietuvoje 2011 metais vykusio čempionato metu, stebėjo Lietuvos policijos ir apsaugos darbuotojų darbą, rinko kitą aktualią informaciją, sėmėsi patirties iš Lietuvos kolegų.

Į Slovėniją taip pat išvyko du Policijos departamento prie VRM pareigūnai, kurie susitiks su kolegomis, stebės kaip organizuojamas policijos ir apsaugos darbuotojų darbas, padės Lietuvos sirgaliams.

Pasak Slovėnijos pareigūnų, Lietuvos sirgaliai nepasižymi agresyvumu, yra draugiški ir vieningi, todėl tikimasi, kad jokių didelių problemų jie neturėtų sukelti. Lietuvos policija linki sėkmės mūsų rinktinei ir gražios šventės visiems krepšinio mylėtojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)