Vokiečiai, su kuriais sekmadienį vakare susikaus Lietuvos rinktinė, yra gyvūnų-orakulų tradicijos pradininkai. Taigi jiems Lazdeikos verdiktas turėtų smogti tiesiai į paširdžius. Pranašaudamas mačo laimėtoją, Lazdeika nedvejodamas pasirinko kokoso kevalą su Lietuvos vėliava, taip pradėdamas laidoti vokiečių viltis.

Pranašaudamas paskutinių grupės varžybų laimėtoją, DELFI orakulas tarsi įžnybė vokiečių lyderiui Dirkui Nowitzkiui į pačią skaudžiausią vietą (kokia ji bebūtų). Mat jeigu Lazdeikos prognozė iššsipildys, rungtynės su „Eurobasket 2011” šeimininkais vokiečiams bus paskutinės Europos pirmenybėse.

Lazdeika neabejoja, kad D. Nowitzkis veikiausiai būtent šiose rungtynėse taps pačiu rezultatyviausiu visų laikų Europos čempionatų krepšininku. Jam iki graiko Nikolaoso Galio rekordo pagerinimo trūksta tik 27 taškų. Vokiečių superkrepšininkas gali sumesti ir 30, ir 50 taškų, tačiau tai, Lazdeikos nuomone, vis vien neišgelbės Lietuvos varžovų.

Krabas taip pat neabejoja, kad visi Vokietijos krepšininkai lietuviams priešinsis iš paskutiniųjų, siekdami užsikabinti už paskutinio šiaudo Europos čempionate.

Bet burtas mestas. D. Nowitzkis gali nusigraužti nagus iki alkūnių, tačiau Lazdeikos nuomonės nepakeis.

Vokiečiai galbūt galėtų bandyti pasipriešinti, tačiau visos lig šiol DELFI orakulo pateiktos prognozės buvo šimtu procentų tikslios. Kad ir penktadienio rungtynės su prancūzais. Lazdeika dar gerokai iki šio mačo užsiminė, kad lietuviai neutralizuos Tony Parkerį, o prancūzai versis be taikliausio tritaškininko Mickaelio Gelebale'io. Ir visa tai buvo tiesa. T. Parkeris buvo savo paties šešėlis, M. Gelabale'is į aikštę nešbėgo. Vienintelis dalykas, kurio Lazdeika nepastebėjo – tai, kad rungtynėse su lietuviais sublizgės Nanto de Colo, iš bendro komandos fono išsiskyręs 2 taškų per rungtynes vidurkiu.

Kaip bebūtų, Lietuvos rinktinė ir Lazdeika gali sau leisti suklysti. Pagal krepšinio matematiką, „Eurobasket“ šeimininkai patektų į kitą turnyro etapą net jeigu pralaimėtų D. Nowitzkio vedamai kariaunai ne didesniu kaip 10 taškų skirtumu.

Žinoma, visi mes tikėjomės, kad penktadienio Lazdeikos prognozė dėl mačo Lietuva-Prancūzija bus klaidinga. Tačiau tai buvo penktadienį, o dabar reikia laukti, kad septynissyk paeiliui nesuklydęs krabas būtų teisus ir aštuntąjį kartą.

Tapk Krabo draugu „Facebook“ tinkle.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją