Pasiekusi lemiamą čempionato stadiją, nugalėtojų titulą ginanti Ispanijos komanda atidėjo į šalį taktinius žaidimus.

Surakinę Nenadą Krstičių ir visą serbų jaunimą geležinėmis gynybos grandinėmis, patys ispanai skraidė po aikštę taip lengvai, tarsi ne žaistų krepšinį, o šoktų flamenko.

Pusę „Stožice“ arenos kėdžių užėmusią Serbijos aistruolių armiją jie užtildė jau pirmame kėlinyje, kurį laimėjo 21:5. Gynėjų Sergio Rodriguezo (22 taškai) ir Rudy Fernandezo (19 taškų) vedamos Ispanijos ekipos pranašumas vienu metu buvo pašokęs net iki 40 taškų.

„Labai rimtai pasiruošėme šioms rungtynėms, žaidėme energingai ir agresyviai. Puikiai gynėmės, ir tai suteikė pasitikėjimo puolime“, – įspūdingą pergalę komentavo R. Rubio.

„Tai buvo geriausios mūsų rungtynės. Gynyboje mes ir anksčiau žaidėme panašiai intensyviai, pavyzdžiui, kroatams ir čekams leidome įmesti ne daugiau 40 taškų. Bet šiandien puolėme visai kitaip nei iki šiol. Kaip ir žadėjau, mano komanda auga diena iš dienos. Žinome, kad kitas mačas nebus toks lengvas, bet atvažiavome čia aukso“, – kalbėjo ekipos vairininkas Juanas Orenga.

Ypatingų komplimentų jis pažėrė vidurio puolėjui Marcui Gasoliui. Nors puldamas pastarasis šįkart pasitraukė į antrą planą, padėdamas susikurti erdvės gynėjams, savoje aikštės pusėje jis buvo neįmenama mįslė serbų lyderiui N. Krstičiui.

„Kai taip pataikai, viskas atrodo labai paprastai, bet aš manau, kad pirmiausiai mūsų gynyba buvo nuostabi. Ji leido mums bėgti į greitas atakas ir pelnyti lengvų taškų. Šiandien man svarbiausia buvo apsiginti savo baudos aikštelėje“, – sakė pats M. Gasolis.

Tuo tarpu nokautą patyrusios Serbijos komandos vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius po rungtynių prabilo teniso terminais.

„Mano jaunai komandai tai buvo pirmas mačbol'as. Deja, ji tam nebuvo pasiruošusi. Prisiimu visą atsakomybę. Po krepšiais žaidėme labai prastai, gynėmės prastai, puolėme savanaudiškai. Atsiprašau visų fanų, kurie šiandien suvažiavo į Liublianą ne tik iš Serbijos“, – graužėsi patyręs specialistas.

Tačiau paklaustas, ar jam nėra pikta dėl likimo (arba varžovų taktinių ėjimų), laimėjus antro etapo E grupės varžybas jau ketvirtfinalyje suvedusio serbus su Europos čempionais, D. Ivkovičius pasiteisinimų neieškojo.

„Tokios yra taisyklės. Ispanai užėmė ketvirtą vietą, mes – pirmą, ir viskas. Šis klausimas man nesuprantamas“, – nukirto Serbijos komandos strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)