30-metis puolėjas karaliavo abiejose aikštės pusėje ir ne tik pelnė 34 taškus, bet ir atkovojo 6 bei perėmė 4 kamuolius. Daugiausiai jo pastangomis lietuviai šventė pergalę 85:81.

„Laimėjome tas rungtynes, kurias būtinai reikėjo laimėti. Tą patį reikės padaryti ir ketvirtfinalyje su italais, jeigu norime kautis dėl medalių. Šiandien mūsų raktas į pergalę buvo kantri gynyba. Vis juos prisivydome, į priekį išsiverždavome, o paskui vėl apsižioplindavome. Bet ketvirtame kėlinyje gynėmės tikrai gerai. Visi žaidėjai aukojosi, prasižengdavo prieš Zazą Pačuliją. Neleidome jam įsižaisti, žaidėme kietai. Tokia gynyba mus ir išgelbėjo“, – įsitikinęs J. Mačiulis.

Solidžiai aštuntfinalyje pasirodė ir Paulius Jankūnas, pridūręs 17 taškų į komandos kraitį. Paklaustas, ką mano apie J. Mačiulio benefisą, aukštaūgis pagyrė komandos draugą, bet pabrėžė, kad pergalė pasiekta bendromis pastangomis.

„Fenomenalus žaidimas. Jonas sužaidė tikrai įspūdingai ir buvo lyderis. Aš rinktinėje tokio individualaus pasirodymo neatsimenu. Bet dabar ne laikas skirstyti, kas čia geriausias ir panašiai. Turėjome rungtynių planą, paruoštą komandai, o ne atskiriems žaidėjams. Tiesiog šiandien buvo Jono diena. Kai jis pradėjo viską pataikyti, žaidėme per jį“, – sakė P. Jankūnas.

„Labai geras žaidimas. Jonas viską darė: ne tik taškus metė, bet ir perėmė juos, atkovojo. Aukštas lygis“, – J. Mačiulį gyrė kitas Jonas – Valančiūnas.

Ketvirtfinalį su Italija Lietuvos rinktinė žais ateinantį trečiadienį. Lygiai tame pačiame etape trenerių Jono Kazlausko ir Simone Pianigiani keliai buvo susidūrę ir praėjusiame Europos čempionate. Tuomet lietuviai triumfavo 81:77 ir vėliau tapo žemyno vicečempionais.

Pralaimėjimo atveju, Lietuvos rinktinei į kitą Europos čempionatą pirmą kartą nuo 2003 metų būtų tekę brautis per atrankos varžybų rėtį. Tiesa, į geriausių aštuonetą lietuviai nepateko ir 2009 metais, bet tuomet į finalinį 2011-ųjų pirmenybių etapą automatiškai pateko kaip turnyro šeimininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (807)