Marokas surinko 7 taškus, Kroatija – 5 tšk., Belgija – 4 tšk.

Tiesa, marokiečių sėkmė – santykinė, mat aštuntfinalyje vis tiek gresia susidūrimas su grėsmingais varžovais. F grupės komandos kitame etape varžysis su E grupės atstovais, kurie visi dar turi vilčių ilgiau pratęsti pasirodymą Katare.

Ketvirtadienį nuo 21 val. dėl galutinių pozicijų lentelėje Ispanija (4 tšk.) grumsis su Japonija (3 tšk.), Vokietija (1 tšk.) – su Kosta Rika (3 tšk.).

Kroatijos ir Belgijos akistatoje ryškiausiu epizodu tapo teisėjo iš Anglijos Anthony Tayloro pirmame kėlinyje atšauktas 11 m baudinys į belgų vartus, po VAR peržiūros įžvelgus nykštukinę Dejano Lovreno nuošalę ankstesniame epizode.

Antroje rungtynių dalyje po keitimo pasirodęs puolėjas Romelu Lukaku turėjo dvi auksines galimybes išgelbėti „raudonuosius velnius“, tačiau iš pradžių atsidūręs prieš tuščius vartus smūgiavo į virpstą, o vėliau panašioje situacijoje nesuvaldė kamuolio.

Belgijos problemas Katare iliustravo trenerio Roberto Martinezo blaškymasis: ispanas kaskart keitė savo ekipos starto sudėtį, bergždžiai ieškodamas veiksmingo varianto. Ketvirtadienį ant suolo buvo paliktas rinktinės kapitonas Edenas Hazardas, pasirodęs aikštėje tik pačioje susitikimo pabaigoje.

Prieš ketverius metus Rusijoje belgai užėmė trečią vietą, 2014-ųjų pasaulio čempionate pasiekė ketvirtfinalį.

Statistika

Savo ruožtu, Marokas iki aštuntfinalio nukeliavo tik antrą sykį šalies istorijoje.

Rungtynėse su Kanada visi įvarčiai buvo pelnyti iki pertraukos: iš pradžių pasižymėjo Maroko puolėjai Hakimas Ziyechas ir Youssefas En-Nesyri, o Kanada skirtumą sušvelnino į savo vartus kamuolį nukreipus Nayefaui Aguerdui.

Antrame kėlinyje tik kelių centimentrų pritrūko 39-erių Kanados veteranui Atibai Hutchinsonui, po kurio smūgio nuo skersinio atšokęs kamuolys nusileido ant Maroko vartų linijos.

Statistika

Rezultatai:

Kroatija 0 – 0 Belgija

Belgija: Courtois; Alderweireldas, Vertonghenas, Meunieris, Castagne, Witselis, Dendonckeris, Carrasco, De Bruyne, Trossardas, Mertensas.

Kroatija: Livakovičius; Juranovič, Lovrenas, Gvardiolas, Sosa, Modričius, Brozovičius, Kovačičius, Kramaričius, Perišičius, Livaja.

Rungtynių santrauką rasite čia.

Marokas 2 – 1 Kanada
4' [1 – 0] Hakimas Ziyechas
23' [2 – 0] Youssefas En-Nesyri
40' [2 – 1] Nayefas Aguerdas (į savo vartus)

Kanada: Borjanas; Johnstonas, Vitoria, Milleris, Adekugbe, Osorio, Kaye, Alphonso Daviesas, Buchananas, Larinas, Hoilettas.

Marokas: Bounou; Mazraoui, Saïss, Aguerd, Hakimi, Sabiri, Amrabat, Ounahi, Boufal, En-Nesyri, Ziyech.

Rungtynių santrauką rasite čia.


Standings provided by Sofascore

Primename, kad jau aiškios pirmos keturios atkrintamųjų varžybų poros. Tai: Nyderlandai – JAV, Anglija – Senegalas, Argentina – Australija, Prancūzija – Lenkija.

Vietas aštuntfinalyje anksčiau laiko rezervavosi ir Brazilijos (G) bei Portugalijos (H) futbolininkai, kurių grupių kovos finišuos penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją