Slovėnė Vlasta Jeseničnik savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu, nufilmuotu prabėgus keliolikai sekundžių po rezultatą persvėrusio Mario Mandžukičiaus įvarčio.

109 min. puolėjas pasiuntė kamuolį į Anglijos rinktinės vartus ir išvedė Kroatijos rinktinę į priekį 2:1.

Kol rungtynes filmavę vaizdo operatoriai dėmesį buvo sutelkę į švenčiančius kroatus, Anglijos futbolininkai aikštėje atliko keistą išpuolį.

Trys balta apranga vilkintys futbolininkai nelaukė nei teisėjo švilpuko, nei sugrįžtančių į aikštelę kroatų ir nusprendė pulti.

Slovėnės vaizdo įraše matyti, kaip anglų trejetas per pusę aikštės su kamuoliu nuskuba link vartų, kuriuose likęs vienintelis kroatų vartininkas Danijelis Subašičius.

Visgi įbėgę į baudos aikštelę anglai sustoja ir sugrįžta atgalios – bet kuriuo atveju, jų įmuštas įvartis nebūtų buvęs įskaitytas.


Kaip DELFI situaciją pakomentavo FIFA kategorijos arbitras Gediminas Mažeika, aikštės teisėjas po pelnyto įvarčio negali atnaujinti žaidimo tol, kol visi besiginančios komandos futbolininkai nėra savoje aikštės pusėje.

Anot jo, yra pasitaikę atvejų, kuomet komanda bėga džiaugtis pas savo vartininką.

„Tuomet formaliai galima pradėti žaidimą, kadangi besiginanti komanda yra savo aikštės pusėje“, – pažymėjo G. Mažeika.

Visgi šios situacijos metu kroatų futbolininkų savoje aikštės pusėje nebuvo ir žaidimas negalėjo būti atnaujintas – anglų išpuolis bet kuriuo atveju būtų likęs bevaisis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)