Jei pirmieji du priversti pasitraukti trenerių sprendimu, tai atsisveikinti su S. Jasaičiu teko dėl puolėją kamuojančių kelio skausmų, neleidžiančių jam sportuoti visa jėga.

Primename, kad 30-metis rinktinės senbuvis žaidė tik pirmosiose iš penkerių Lietuvos rinktinės kontrolinių rungtynių – birželio 17 d. vykusiame mače su makedonais, kuriame surinko 4 taškus. Vėliau S. Jasaitį užgulė kelio girnelės uždegimas, kurį gydant reikalinga ramybė. Nors krepšininkas pastarąją savaitę mėgino treniruotis, pasitaręs su juo ir gydytojais, K. Kemzūra nutarė, jog vežtis S. Jasaitį į Venesuelą nebūtų tikslinga. Kita vertus, jei lietuviai pelnytų kelialapį į Londono olimpines žaidynes, pasveikęs S. Jasaitis turėtų šansų patekti į olimpinę rinktinę.

„Uždegimas Simui nepraėjo, jam reikia daugiau laiko. Esame dėkingi, kad jis sukandęs dantis stengėsi kiekvieną dieną. Simas pats supranta situaciją ir pats pasakė, kad negali žaisti 100 procentų, o tik 60-70. O mums reikia, kad kiekvienas žaidėjas būtų maksimaliai pasiruošęs”, – aiškino K. Kemzūra.

D.Songailai pirmenybę suteikė dėl patirties

Kitais dviem žaidėjais, su kuriais atsisveikinta šeštadienį, tapo rinktinės naujokai.

Vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas dėl vietos galutinėje sudėtyje varžėsi ne tik su tiesioginiais savo konkurentais – Robertu Javtoku bei Jonu Valančiūnu, bet ir sunkiuoju krašto puolėju Dariumi Songaila. Anot K. Kemzūros, pastarasis veteranas turėtų epizodiškai keisti komandos vidurio puolėjus, o jo privalumas prieš A. Kavaliauską – patirtis.

„Antanas gerai įsiliejo į komandą, jokių priekaištų jam neturiu. Bet jam trūksta patirties, jis pats nesijautė užtikrintai. Kelias minutes lemiamais momentais geriau sužaisti gali D. Songaila, kuris labiau pasitiki savimi”, – aiškino treneris.

Per 5 kontrolines rungtynes D. Songaila iš viso aikštėje praleido 32 minutes ir pelnė 7 taškus, A. Kavaliauskas žaidė 25 min. ir surinko 11 taškų.

D. Dulkį „ištraukė“ paskutinės rungtynės

Vieninteliu debiutantu, kuriam pasinaudojus S. Jasaičio sveikatos problemomis pavyko pirmuoju mėginimu patekti į rinktinės dvyliktuką, tapo gynėjas Deividas Dulkys. Jam Hjustone teko atlaikyti A. Juškevičiaus konkurenciją. K. Kemzūra, kuris pastaraisiais metais negailėdavo komplimentų NCAA studentų lygoje žaidusiam D. Dulkiui, savo pasirinkimą grindė gynėjo pasirodymu šeštadienio dvikovoje su britais.

Šiame mače D. Dulkys žaidė 19 min. ir pelnė 6 taškus (2/5 tritaškių), atkovojo 4 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Tuo tarpu daug žadančiai pasirengimo ciklą pradėjusio A. Juškevičiaus žaidimo kreivė, rinktinei persikėlus į Hjustoną, krito.

„Adas yra gerame kelyje, jau anksčiau esu sakęs, kad jis turi tvirtą charakterį ir yra užsispyręs. Vis dėlto šiai dienai tokio lygio varžybose jam trūksta patirties ir meistriškumo. Mes pabandėme, bet jam nekaip sekėsi, nors šansų jis ir neturėjo daug.

Deivido pasirinkimą nulėmė tai, kaip energingai jis šiandien žaidė. Deividas gali labai intensyviai spausti varžovus ir pasižymi taikliu metimu nuo tritaškio linijos. Pasitarę nusprendėme, kad laisvą vietą vis dėlto reikėtų palikti Dulkiui“, – dėstė K. Kemzūra.

Primename, kad liepos 2-8 d. Venesuelos sostinėje Karakase vyksiančio olimpinio atrankos turnyro B grupėje lietuvių varžovais bus Nigerijos ir Venesuelos ekipos. Į Karakasą iš Hjustono (JAV), kur stovyklavo pastarąsias 10 dienų, Lietuvos ekipa išskris šeštadienį.

Galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis:

Gynėjai

Tomas Delininkaitis;


Šarūnas Jasikevičius;


Mantas Kalnietis;


Rimantas Kaukėnas;


Martynas Pocius;


Deividas Dulkys.

Puolėjai

Linas Kleiza;


Paulius Jankūnas;


Jonas Mačiulis;
Darius Songaila.

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas;


Robertas Javtokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (328)