Olimpinės atrankos turnyre Venesueloje nigeriečiams 80:86 pralaimėję lietuviai pasistengė, kad nemaloni istorija nepasikartotų.

„Žinojome žvėrį, nuo kurio nukentėjome, žinojome, kad krėsti juokų su juo negalima. Prisiminkite, kaip graikai, pirmaudami 20 taškų, nusileido Nigerijai ir neteko galimybės atvažiuoti čia.

Turbūt visi suprantame, kokios svarbios buvo šios rungtynės visais atžvilgiais. Šįkart tinkamai nusiteikėme, tinkamai pasiruošėme mačui. Pradėjome jį susikaupę, gerai gindamiesi – tą darėme visas 40 minučių. Be to, atėmėme iš varžovų taškų neleisdami sėkmingai kartoti netikslius metimus. O puolime, išskyrus atkarpą antrame kėlinyje, gerai dalinomės kamuoliu, žaidėme ne po vieną, o kartu. Apie tai byloja ir 19 rezultatyvių perdavimų“, – pastebėjo K. Kemzūra.

Treneris taip pat gyrė į kovą nuo atsarginių suolo sėkmingai įsijungusį vidurio puolėją A. Kavaliauską, kuris per 12 žaidimo minučių pelnė 8 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir padėjo savo komandai atlaikyti nigeriečių bandymus priartėti.

„Kai Jonas Valančiūnas ir Darius Songaila surinko po tris pražangas, Antanas labai sėkmingai pavadavo juos. Pirmiausia – gynyboje, atkovodamas ir perimdamas kamuolius. Puldamas jis taip pat žaidė drąsiai. Labai džiugu dėl jo. Mums svarbu, kad kiekviename mače atsirastų toks krepšininkas, kuris, nežiūrint į aikštėje praleidžiamą laiką, suteiktų postūmį, energijos“, – kalbėjo K. Kemzūra.

„Džiaugiamės, bet euforijos nėra. Dabar laukia sunkios ir svarbios rungtynės su prancūzais“, – naują užduotį komandai nustatė strategas.

Primename, kad pirmame olimpinių žaidynių susitikime lietuviai pralaimėjo Argentinos ekipai rezultatu 79:102. Mačas su Prancūzijos rinktine vyks ketvirtadienį, 11 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)