„Susikaupimas jaučiasi, (jis) didesnis, visi rimčiau (nusiteikę). Negaliu pasakyti, kad viskas labai jau gaunasi. Pastangų dedame daug. Treniruotės visada lieka treniruotėmis. Matysime rungtynėse“, - prieš mačą su rusais kalbėjo K. Kemzūra.

Rinktinės treneris pripažino, kad rusai pajėgiausias varžovas pasirengimo atrankos turnyrui cikle.

„Rusijos rinktinė tikrai pajėgiausia komanda, su kuria žaisime pasiruošimo cikle. Jau paskutinėse rungtynėse jie parodė didelę energiją ir intensyvumą. Mums tai geras iššūkis. Turime būti pasiruošę tokiam intensyviam žaidimui. Kažkas buvo panašaus, kaip žaidėme su anglais pabaigą. (Tada) buvo intensyvumas ir gynyboje toks susikaupimas“, - dėstė K. Kemzūra.

Mūsų ekipos strategas dar nėra tikras, ar dvikovoje su Rusija bus parodytas tikras Lietuvos rinktinės veidas.

„Kiekvienose rungtynėse, kiekvienoje treniruotėje stengiamės pagerinti (žaidimą). Ne viskas gaunasi. Čia nėra taip, kad per vieną (dieną) viskas apsiverčia. Stengiamės daryti tuos poslinkius. Jei nuvažiavus į Venesuelą mes nebūsime 100 proc. (pasirengę) nežinosime, kur nubėgti, (nežinosime) tų detalių, tai mes turime parodyti charakterį. Jei trūko laiko, (jei) mes kažko negalėjome, turime (tai) kompensuoti charakteriu ir komandine dvasia“.

K. Kemzūra neramina Simo Jasaičio kojos skausmai, todėl šis puolėjas rungtynėse su Rusija aikštėje tikrai nepasirodys.

„Tikrai nepasirodys S. Jasaitis. Jis negali 100 proc. sportuoti. Ir (kam) varginti žmogų?... Jis eina, stengiasi ir mes jam už tai dėkingi. Geriau, kad jis pasigydytų. Dar mes turime kelias dienas. Matysime, kaip ta koja reaguoja“, - sakė K. Kemzūra.

Rinktinės gydytojo Rimtauto Gudo komentaras apie S. Jasaičio sveikatos būklę.

Rinktinės treneris pasidžiaugė, kad vėliausiai prie komandos prisijungęs Rimantas Kaukėnas yra geros sportinės formos.

„Rimas grįžo po sezono, jis kupinas noro ir entuziazmo ir (yra) tikrai geroje formoje. Treniruotėse (jis) atrodo gerai. O kaip seksis įeiti į tą rimtą varžybose... Tai neprilygsta nei vienai treniruotei. Pamatysime“, - svarstė K. Kemzūra.

Video autorius rinktinės fotografas Tomas Tumalovičius.

Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų galite rasti: www.facebook.com/krepsinio.sirdis

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją