Kauno arena ketvirtadienį tapo dar vienos dramos liudininke, tačiau šįsyk, priešingai nei ketvirtfinalio mače su Makedonijos komanda, likimas buvo dosnesnis Europos čempionato šeimininkams.

„Kaip visi puikiai suprantate, sunkiausia buvo susikaupti po vakarykščio pralaimėjimo ir pamiršti visus išgyvenimus, nustoti save graužti. Nepasiekę maksimalaus tikslo – netekę galimybės kovoti dėl čempionato apdovanojimų – turėjome siekti antro uždavinio – kelialapio į olimpinės atrankos turnyrą“, - komandos nuotaikas prieš dvikovą su slovėnais mėgino apibūdinti K. Kemzūra.

Anot jo, rungtynių pabaigoje lietuviams pavyko išsaugoti šaltus nervus.

„Pradėjome rungtynes prastai, buvo klaidelių gynyboje, varžovai pelnė daug taškų po kontratakų. Bet, sureguliavus šiuos elementus, patys pabėgome į priekį ir iki pertraukos sukaupėme neblogą taškų atsargą. Vis dėlto slovėnai taip pat suprato šių rungtynių reikšmę ir kovėsi iš paskutiniųjų. Agresyvi varžovų gynyba išmušė mus iš ritmo, neradome kelių į baudos aikštelę, nekrito metimai, neatkovojome kamuolių, be to, ketvirtame kėlinyje kilo problemų stabdant Mirzą Begičių.

Gerai, kad rungtynių pabaigoje nepuolėme į paniką. Labai svarbu, kad į slovėnų tritaškį atsakėme tuo pačiu, apsigynėme nuo paskutinės atakos ir, priešingai nei vakar, neatidavėme kamuolio varžovams“, - mačo eigą komentavo K. Kemzūra.

Šeštadienį dvikova dėl penktos vietos Europos čempionatą užbaigsianti Lietuvos rinktinė kitą liepą kausis 12-os komandų turnyre dėl trijų kelialapių į Londono olimpines žaidynes.

Kartu su 4 ekipomis iš Europos, šiose varžybose dalyvaus Naujosios Zelandijos, Angolos, Nigerijos, Dominikos Respublikos, Puerto Riko, Venesuelos komandos, o paskutinės dvi varžybų dalyvės paaiškės po ketvirtadienio startavusio Azijos krepšinio čempionato. Kur vyks kovos dėl kelialapių į Londoną, kol kas neaišku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją