Optimalios formos nesivaiko

Pirmą kartą po pergalingo praėjusių metų mūšio dėl pasaulio čempionato bronzos apdovanojimų Lietuvos rinktinė išbėgs į aikštę naujoje Klaipėdos arenoje.

Nuo liepos vidurio kartu sportavusiems 17-ai nacionalinės komandos kandidatų tai bus pirmas draugiškas mačas, o jų varžovams slovėnams – jau ketvirta dvikova.

„Nuotaikos geros, esame pasiruošę kovai. Manau, kad rungtynės bus sunkios, nes slovėnai jau sužaidė draugiškų rungtynių ir parodė, kad jų komanda – stipri“, – prieš trečiadienio vakarinę treniruotę kalbėjo vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

„Po dviejų fizinio pasiruošimo savaičių, per kurias vyrai dirbo sunkiai ir nuoširdžiai, jaučiasi nuovargis. Tačiau krepšininkai fiziškai jau yra sustiprėję. Kartu treniravomės ir salėje su kamuoliu. Repetuojant žaidimą chaoso dar daug, kokybės trūksta, bet tai yra natūralu, nes idealios formos dabar dar ir neturime būti“, – pabrėžė K. Kemzūra.

Dėl žaidėjų dvyliktuko, kuris bus registruotas mačui su slovėnais, treneris žadėjo apsispręsti po pratybų, įvertinęs krepšininkų sveikatos būklę.

Stiprūs varžovai – privalumas

Anot K. Kemzūros, ketvirtadienį neverta tikėtis idealiai sustyguoto lietuvių žaidimo, tačiau pirmus darbo treniruočių stovyklose vaisius ekipos strategas vylėsi išvysiąs.

„Mūsų pasiruošimo žaidybinis periodas prasideda dabar: vertinsime įvairias sudėtis, keitimus, derinius. Natūralu, kad iš karto ne viskas pavyks, ir dėl to neišgyvenu. Tačiau tam tikras mūsų žaidimo braižas jau turėtų pasimatyti: agresyvumas, greitas perėjimas iš puolimo į gynybą ir atvirkščiai.

Žaisime prieš žiūrovus ir vienas iš tikslų bus pergalė. Bet spręsime ir kitus uždavinius. Įdomiausia bus pasižiūrėti, kas veikia, o kas neveikia, kaip pasiteisina taktiniai sprendimai, ką reikėtų keisti. Taip pat reikės įvertinti, kaip atrodo žaidėjai, nes neišvengiamai teks priimti sprendimą, su kuriais iš kandidatų atsisveikinti. Tad uždavinių ketvirtadieniui – labai daug“, – dėstė K. Kemzūra.

Treneris pripažino, jog Slovėnijos rinktinė šiuo metu turi daugiau sukaupusi daugiau žaidybinės praktikos už Europos čempionato šeimininkus, tačiau to nesureikšmino.

„Mums tai ne problema. Gal ir norėjosi silpnesnio pirmo varžovo, bet, kita vertus, žaisti su stipriais oponentais pasiruošimo ciklo metu nėra blogai. Nereikia bijoti pralaimėti, nes be pralaimėjimų nebūna pergalių“, – pabrėžė rinktinės vairininkas.

Šeštadienį lietuvių Klaipėdoje lauks dar vienas mačas su čekais, po kurio, kaip teigė K. Kemzūra, trenerių štabas greičiausiai atsisveikins su trimis kandidatais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją