„Rungtynes matėte visi. Sužaidėme neblogai, bet ne 40 minučių. Su tokia komanda kaip Prancūzija reikia žaisti gerai visas 40 minučių. Prasčiausiai, aišku, trečias kėlinukas, kai prancūzai pridėjo agresyvumo, intensyvumo gynyboje ir sulėtino mūsų sprendimus, pablogino mūsų sprendimus. Ir kažkuriuo momentu mes jiems užleidome...

Neblogai kovojome dėl atšokusių kamuolių, tačiau kažkuriuo momentu davėme jiems pakartoti. Borisas Diawas buvo labai aktyvus. Ir aišku nesisekė sustabdyti Tony Parkerio. Be to, mums reikia įmesti metimus. Jeigu mes pirmoje pusėje pataikėme ir viskas tada geriau. Bet šiaip mes gerai žaidėme, manau. Įsiverždavome, numesdavome užbaigiant“, - po rungtynių kalbėjo K. Kemzūra.

Lietuviai lygiai su prancūzais kovojo du kėlinius, tačiau varžovai spurtavo po didžiosios pertraukos.

„Trečias kėlinukas antroje pusėje, tai... Kvailos nedovanotinos pražangos, kelis sykius veržėmės, bet negalėjome užbaigti. Gal buvo pražangos, nežinau. Aišku, bandėme vytis, bet tokiais atvejais reikia kabintis ir išnaudoti kiekvieną šansą. To nepavyko“, - apgailestavo K. Kemzūra.

15 taškų ketvirtadienį pelnęs Martynas Pocius pastebėjo, kad rungtynėse su Prancūzija lietuvių gynyba nebuvo itin patikima.

„Antrą dalį varžovai pradėjo agresyviau ir neatsilaikėme. Ir po krepšiu mus sudaužė ir kamuolių pasiėmė ir privertė sunkių taškų. Manau, pradėjo šlubuoti gynyba. Jėgų nepritrūko – ryte žaidi tai nesi pavargęs. Nežinau. Arba susikaupimo, arba susikalbėjimo ar šiaip jie agresyviau sužaidė. Antroje pusėje tikrai nebuvo gerai“, - sakė M. Pocius.

Darius Songaila (4 tšk.) teigė, kad leidus varžovams įgyti persvarą prasideda skubėjimas, o to pasekoje – pasipila klaidos.

„Negaliu sakyti, kad sustojo puolimas. Pirmą ir trečią kėlinį pradėjome labai silpnai. Leidome jiems pabėgti pirmame kėlinyje, paleidome 10 taškų. Trečiajame kėlinyje leidome varžovams įgyti 12 taškų persvarą. Po to reikia vytis, prasidėjo skubėjimas ir puolime daugiau broko buvo. Stengiesi, paskubi ir tai atsiliepia taiklumui. Iš dviejų jų lyderių prasileidome 57 taškus. Prastokai“, - teigė D. Songaila.

Ketvirtas olimpinių žaidynių rungtynes lietuviai žais šeštadienį su JAV ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1052)