Rio de Žaneire parolimpinės žaidynės vyks pasibaigus pagrindinei olimpiadai – rugsėjo 7-18 dienomis.

Kalbų apie tai, kad IPC vadovai ketina griežtai elgtis su Rusijos sportininkais, būta ir anksčiau, tačiau šeštadienį pasklido informacija, kad parolimpiečiai yra nusiteikę itin kovingai ir iš žaidynių diskvalifikuos visus rusus.

Kaip atskleidė nepriklausomo eksperto Richardo McLareno ataskaita, dopingą rusų sportininkai masiškai vartojo ir Pekino, ir Londono parolimpinių žaidynių metų. Tai patvirtina ir atlikus papildomus tyrimus.

Nors atletų pavardės ir nėra įvardijamos, parolimpinių žaidynių organizatoriai yra labai griežti. Artimiausiu metu turėtų būti pranešta apie visišką rusų suspendavimą, kad nepasikartotų prie Rio de Žaneiro varžybų startą įvykusi istorija – kiek rusų dalyvaus žaidynėse, nebuvo aišku iki pat paskutinės dienos, tačiau vėliau IOC atlyžo ir reabilitavo didžiulę grupę Rusijos sportininkų.

Masiškai diskvalifikuotos buvo tik lengvosios atletikos ir sunkiosios atletikos federacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)