Virš trečdalio greičio ruožo kilometrų sudarė nemenkos kopos, o akmenų organizatoriai žadėjo tik 9 procentus.

Antradienį vakare buvo dvejonių, kad ketvirtasis greičio ruožas dėl lietaus išplautų dalių gali neįvykti. Sprendimą organizatoriai turėjo priimti ankstyvą rytą įvertinę oro sąlygas. Jos turėjo būti palankios kilti sraigtasparniams – be stiprios liūties ar rūko.

Visgi iš pateiktos vaizdo informacijos buvo matyti, kad trečiadienio rytas Saudo Arabijoje giedras ir saulėtas.

„Pirmuose 100 km ekipažų laukia milžiniški smėlio kalnai, kuriuos norint įveikti reikės tvirto lenktynininko ir šturmano darbo. Tai testas abiem ekipažo nariams. Šio greičio ruožo kitose sekcijose netrūks akmenuotų vietų ir dar daugiau navigacinių rebusų“,– dienos pradžioje prognozavo komanda „Teltonika Racing“.

Tačiau Vaidoto Žalos ir Paulo Fiuzos duetas neįveikė nė 50 kilometrų. „Hunter“ automobilis sustojo netoli pirmo kelio punkto žymos.

„Šiandien – viskas. Galiniai dešinės pusės amortizatoriai paleido tepalą“, – pranešė komanda „Teltonika Racing“.

Panašus likimas trečiadienį ištiko ir argentinietį Orlando Terranovą, kuris iš greičio ruožo pasitraukė įveikęs vos 20 kilometrų. Tiesa, kiek vėliau paaiškėjo, kad dėl stuburo skausmų lenktynininkas apskritai pasitraukia iš šių metų Dakaro, mat jis jau anksčiau yra turėjęs stuburo traumų, todėl medikai jį įspėjo, kad tęsti lenktynes būtų rizikinga.

Pirmasis iš lietuvių tradiciškai startavo keturračių įskaitoje penktą vietą užimantis Laisvydas Kancius.

V. Žala į naujo greičio ruožo kilometrus leidosi iš 7-os vietos.

Anksčiau už lietuvį startavo tik prancūzas Guerlainas Chicheritas (1), Henkas Lateganas (2), Orlando Terranova (3), Stephane'as Peterhanselis (4), Yazeedas Al Rajhi (5) ir Brianas Baragwanathas (6). „Teltonika Racing“ ekipažas – iškart už šitos solidžios kompanijos.

Šiame greičio ruože gana palanki starto pozicija, iš 18-os vietos, teko Benediktui Vanagui, tačiau viso greičio ruožo jo ekipažui įveikti taip pat nepavyko. Po 211 įskaitinių greičio ruožo kilometrų lenktynininkui prireikė medikų pagalbos.

Apie tai, kas nutiko greičio ruože, Benediktas Vanagas papasakojo „Cross Country Rally News“ reporteriams.

B. Vanagas teigė, kad iki akimirkos, kol jam neprireikė medikų, diena klostėsi gana gerai, tačiau tuomet komanda turėjo vieną prastą nusileidimą nuo kalvos. Anot jo, incidento metu tiek visam kūnui, tiek galvai teko didžiulis smūgis. Tiesa, tuo negandos nesibaigė, mat netrukus, pavažiavus kiek toliau, ekipažo kelyje pasitaikė didelis akmuo, į kurį ekipažas trenkėsi automobilio priekiu.

Po smūgio buvo sulaužytas priekinis diferencialas, tačiau komanda nusprendė toliau važiuoti iki neutralizacijos zonos. Vis dėlto, važiuojant jos link, B. Vanagas pasijuto prastai, nebegalėjo aiškiai matyti, prarado koncentraciją, todėl varžybų komisarai iškvietė medikus, kurie būtinąją pagalbą suteikė vietoje, o vėliau sraigtasparniu lenktynininką išgabeno į bivaką.

Bendroje automobilių įskaitoje pirmauja Nasseras Al-Attiyah, antras – ralio šeimininkas Yazeedas Al Rajhi (+13:20 min.), trečias – Stephane'as Peterhanselis (+20:45 min.).

Iš lietuvių aukščiausią poziciją prieš naują greičio ruožą užėmė Gintas Petrus – 30 vieta (+2:07:13 val. nuo lyderio), Benediktas Vanagas – 37-oje vietoje (+3:53:55 val. nuo lyderio), V. Žala – 57-as (36:54:22 val. nuo lyderio).

Visi lietuvių starto laikai ketvirtame greičio ruože:

7:45 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“)

8:48 val. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)

9:13 val. Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas („Toyota Gazoo Racing Baltics“)

9:58 val. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Racing team“)

9:59 val. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)

10:02 val. Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis („Red Bull Can-Am Factory team“)

10:30 val. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)