2000 m distanciją Lietuvos irkluotojai įveikė per 6 min. 14,73 sek. ir nuo nugalėtojais tapusių britų atsiliko 18,82 sek. Be Didžiosios Britanijos atstovų į finalą pateko į estai, kurie atkaklioje finišo dramoje įveikė kinus.

„Šiandien kiek geriau prisitaikėme prie oro sąlygų, buvo geresnis irklavimas“, – kalbėjo Dominykas Jančionis. Jį pertraukęs Dovydas Nemeravičius akcentavo, kad ne tik aklimatizacija, bet ir susiirklavimas lėmė tokį rezultatą.

Praradome nuo atrankos iki olimpiados didelį laiko tarpą, kai galėjome dar padaryti didelį žingsnį į priekį. Čia ne mūsų vieta, garantuotai turėjome būti finale.
Dovydas Nemeravičius

„Aukščiausio lygio komandos nedaro ilgo laiko tarpo tarp varžybų ir treniruočių. Daugiausiai – 16 valandų. Visąlaik turi palaikyti tą ritmą, nes kitaip – pameti susiirklavimo jausmą, o tai labai daug lemia, – kalbėjo jis. – Viduje verda pyktis, kad esame talžomi čia iš visų pusių be jokio pasigailėjimo. Visi supranta šią situaciją, tokiose varžybose stebuklų nebūna.

Mes žinome, kad būtume geriau pasirodę. Pikta, kad negalėjome ruoštis, o tiesiog tokia situacija buvo su rusų komanda (atsisakė vykti į Tokiją, kai subyrėjo dėl dopingo atvejo – red.), kad gavome kelialapį paskutinę minutę. Nuo pavasario stipriai tobulėjome, kiekvienose varžybose rodėme didesnį greitį, o po atrankos mums nebuvo prasmės toliau tęsti darbo keturvietėje. Praradome nuo atrankos iki olimpiados didelį laiko tarpą, kai galėjome dar padaryti didelį žingsnį į priekį. Čia ne mūsų vieta, garantuotai turėjome būti finale“.

Paklausti apie lauke tvyrantį 35 laipsnių karštį irkluotojai juokėsi – ką ten, sąlygos geros.

„Gauname rankšluosčių su ledukais. Turime ir liemenes, kur dedasi ledas, o prieš pat startą jas irkluotojai nusiima“, – sakė D. Jančionis.

Abu tvirtino, kad tai jiems ne pirmos varžybos tokiame karštyje, tad kaip apsaugoti organizmą jau išmoko. Tiesa, po finišo moterų porinių keturviečių įgulose buvo tokių sportininkių, kurias vis dėlto iš išsilaipinimo vietos žaidynių organizatoriams skubiai teko išgabenti vežimėliais.

Ar B finale liks dar motyvacijos varžytis Lietuvos porinės keturvietės įgulai?

„Mūsų motyvacija neblėsta. Žinojome, kad neįmanoma padaryti stebuklų, bet einame į treniruotę, į kiekvieną statą, tikimės, kad padarysime, aplenksime kitus. Tikėsime toliau. Motyvacijos netrūksta, spausime, ką galime“, – tikino D. Nemeravičius.

Moterų porinė dvivietė Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė

Savo ruožtu pavargo, bet sėkmingai į finalą sekmadienį nusiyrė moterų porinių dviviečių įgulą Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė. Rio de Žaneiro bronzinės prizininkės pusfinalyje savo plaukime buvo trečios, nusileidusios tik Rumunijos ir Naujosios Zelandijos atstovėms.

„Kuo šis startas skyrėsi nuo pirmojo, atrankos? Kitokios buvo oro sąlygos, irklavome būtent prieš vėją, tai gal kitaip valtys išsidėstė, buvo didesni tarpai. Nežinau, gal įtampa buvo didesnė, vistiek pusfinalis. Dabar jau pasitaisyti nebūtų kaip, jei kas nepavyktų“, – po finišo sunkiai gaudydama kvapą kalbėjo M. Valčiukaitė. Kiek ramiau į situaciją reagavo jos porininkė D. Karalienė.

„Manau, kad šis startas buvo sėkmingesnis visomis prasmėmis – technikos, išsidėstymo ir rezultato. Pirmasis startas buvo toks šokas organizmui, o šiandien suradome savo irklavimą, sugebėjome irkluoti ramiai, stabiliai ir patekti į finalą“, – sakė ji.

Anot irkluotojų, ramios jos nebuvo net įveikusios pusę trasos, nes visuomet galima tikėtis varžovių spurto. Pačios gi stengėsi nepridaryti klaidų ir nesikarščiuoti.

Lietuvės beveik 8 sek. greitesnes rumunes Ancutą Bodnar ir Simoną Radis laiko ryškiomis favoritėmis. „Jos juk be pralaimėjimų startuoja antrą sezoną iš eilės. Verta jas įvertinti“, – kalbėjo D. Karalienė.

Finale taip pat varžysis Nyderlandų, Kanados, JAV ir Naujosios Zelandijos įgulos. Kova dėl medalių vyks liepos 28 dieną 15.18 val. Lietuvos laiku.

Tą pačią dieną dėl vietos vienvietininkų finale varžysis Mindaugas Griškonis. Lietuvis sekmadienį ketvirtfinalyje savo plaukime 2000 m įveikė per 7 min. 16,71 sek. ir užėmė trečią vietą tarp šešių konkurentų.

Tiesa, vilnietis vos neprisižaidė, kai plaukdamas į starto vietą stabtelėjo ir šūktelėjo pusfinalyje kovojusioms lietuvėms M. Valčiukaitei ir D. Karalienei, kad didintų greitį. To daryti varžybų metu negalima ir M. Griškonis galėjo sulaukti įspėjimo, kuris po antro panašaus nusižengimo gali virsti diskvalifikacija. Tačiau, anot Lietuvos delegacijos atstovų, geltonos kortelės jis vis dėlto išvengė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)