23 metų „Barcelona“ klubo puolėjui skilo stuburo slankstelis, kuomet ketvirtfinalio dvikovos metu Kolumbujos rinktinės gynėjas Juanas Zuniga keliu įsirėžė į brazilą.

„Dėkoju Dievui už pagalbą, nes jeigu smūgis būtų buvęs keliais coliais žemiau, galėjau būti paralyžiuotas“, - su ašaromis akyse pasakojo Neymaras.

Be kamuolio stebukladario likusi Brazilija čempionato pusfinalyje gėdingai 1:7 pralaimėjo vokiečiams ir kovos tik dėl bronzos medalių su Olandijos futbolininkais.

Tuo tarpu J. Zuniga išsisuko lengvai. Papildomą tyrimą atlikęs ir savo išvadas pateikęs FIFA drausmės komitetas jam neskyrė jokios nuobaudos.

FIFA atstovai paaiškino galintys po rungtynių bausti žaidėjus tik už tuos veiksmus, kurie visiškai nebuvo pastebėti arbitrų. Tuo tarpu J. Velasco atkreipė dėmesį į 87-ą ketvirtfinalio minutę nutikusį epizodą, kuomet J. Zuniga iš nugaros keliu atakavo Neymarą, ir rankų gestais liepė tęsti žaidimą tik dėl to, jog kamuolį toliau kontroliavo Brazilijos futbolininkai. Tiesa, vėliau teisėjas už šiurkščią pražangą neskyrė kolumbiečiui nė įspėjimo, nors, daugelio specialistų nuomone, privalėjo tai padaryti.

Be to, FIFA drausmės komitetas Neymaro traumą pavadino nelaimingu nutikimu ir pabrėžė kiekvieną incidentą vertinantis „nepriklausomai nuo jo atsitiktinių pasekmių“.

Juano Zunigos pražanga prieš Neymarą

Vis tik pats kolumbietis Neymarui paskambino ir atsiprašė jau kitą dieną po nelaimingo nutikimo, o brazilas netruko atleisti.

„Nejaučiu neapykantos ir nelaikau pagiežos - nejaučiu nieko“, - sakė Neymaras.

„Sunku kalbėti apie nesėkmę, kuri įvyko tokiu svarbiu mano karjeros momentu. Nesakysiu, kad jis norėjo sutraumuoti mane - nežinau, kas tuo metu darėsi jo galvoje - bet visi, kurie supranta futbolą, žino, kad tai nebuvo normali pražanga“, - su nuoskauda incidentą prisiminė brazilas.

Neymaras praėjusį šeštadienį straigtasparniu buvo išgabentas iš treniruočių stovyklos, bet ketvirtadienį grįžo į kalnuotąjį Teresopolio miestą, esantį netoli Rio de Ženeiro, kad galėtų stebėti komandos kovą dėl trečiosios vietos.

Nepaisant to, kad Argentina yra amžina brazilų varžovė, Neymaras vylėsi, jog būtent ši Pietų Amerikos šalis sekmadienį vyksiančiame finale nugalės vokiečius. Tokį savo pasirinkimą puolėjas paaiškino tuo, kad Argentinos rinktinėje žaidžia du jo komandos draugai iš „Barcelona“ ekipos - Lionelis Messi ir Javieras Mascherano.

„Messi yra laimėjęs beveik viską, todėl manau, kad jis nusipelnė tapti čempionu“, - argentiniečiui palinkėjo Neymaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)