Žiniasklaidos ir spaudos konferencijų kambaryje JAV rinktinės logotipas buvo nuspalvintas vaivorykštės spalvomis.

Tai dalis specialios socialinės kampanijos dalis, kurią rinktinė pradėjo dar 2020-aisiais, siekdama diskusijų socialinės lygybės ir teisingumo klausimais.

„Esame būrys žmonių, kurie tiki šia iniciatyva ir toliau sieksime skleisti šią žinią“, – kalbėjo JAV vartininkas Seanas Johnsonas.

„Tai yra tai, kuo didžiuojamės ir toliau stengsime išlikti aktyvūs šioje temoje. Sieksime būti ištikimi sau, savo platformai, apie tai kalbėsime ir pasaulio čempionate“, – žadėjo S. Johnsonas.

JAV kovos B grupėje kartu su Anglija, Iranu ir Velsu.

Greggo Berhalterio auklėtiniai planetos pirmenybes pradės lapkričio 21-ą dvikova su Velsu.

Kataras sulaukia kritikos dėl pažeidžiamų LGBT teisių: čia homoseksualūs santykiai Katare yra draudžiami įstatymo ir nusižengę jam gali sulaukti net septynerių metų kalėjimo.

Turnyro organizatoriai ir FIFA daug kartų pabrėžė, kad visi fanai „yra laukiami“ Katare. Tiesa, Kataro emiras Tamimas bin Hamadas al Thani taip pat pridūrė, kad iš svečių savo ruožtu laukiama pagarbos vietos kultūrai.

Pasaulio futbolo čempionatas Katare prasidės lapkričio 20 dieną ir baigsis gruodžio 18-ąją. Dėl pernelyg karšto klimato, pirmą kartą čempionatas vyks ne vasarą, o žiemą.

Tai bus pirmasis toks turnyras, organizuojamas arabų šalyje. Turnyre paskutinį kartą varžysis 32 komandos – 2026-ųjų pasaulio čempionate JAV, Meksikoje ir Kanadoje dalyvių skaičius bus padidintas iki 48-ių.

Planetos čempionų titulą Katare gins Prancūzijos rinktinė.

JAV rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Ethan Horvath („Luton“), Sean Johnson („New York City“), Matt Turner („Arsenal“).

Gynėjai: Cameron Carter-Vickers („Celtic“), Sergino Dest („AC Milan“), Aaron Long („New York Red Bulls“), Shaq Moore („Nashville“), Tim Ream („Fulham“), Antonee Robinson („Fulham“), Joe Scally („Borussia Monchengladbach“), DeAndre Yedlin („Miami“), Walker Zimmerman („Nashville“).

Saugai: Brenden Aaronson („Leeds“), Kellyn Acosta („Los Angeles“), Tyler Adams („Leeds“), Luca de la Torre („Celta Vigo“), Weston McKennie („Juventus“), Yunus Musah („Valencia“), Cristian Roldan („Seattle“).

Puolėjai: Jesus Ferreira („Dallas“), Jordan Morris („Seattle“), Christian Pulisic („Chelsea“), Gio Reyna („Borussia Dortmund“), Josh Sargent („Norwich“), Tim Weah („Lille“), Haji Wright („Antalyspor“).



Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją