Jis vilkėjo Supermeno marškinėlius, ant jų priekio – užrašas „Išsaugokime Ukrainą“, ant nugaros – „Pagarba Irano moterims“, o rankose vyras laikė vaivorykštės spalvų vėliavą.

Jo sprintas trumpam pristabdė rungtynes, kurios buvo atnaujintos po geros minutės. Vyrą sulaikę apsaugos darbuotojai jį pro tunelį išsivedė iš aikštės. Nors įprastai per didžiųjų turnyrų transliacijas režisieriai nerodo aikštėje vykstančių ne su futbolu susijusių incidentų, šį kartą M. Ferri per stadiono veją perbėgti įsigudrino taip „meistriškai“, kad pateko į vienos iš kamerų objektyvą ir buvo parodytas visam pasauliui.

Tai nėra pirmas M. Ferri toks sukeltas incidentas futbolo metu.

Jis į aikštę buvo įsiveržęs dar 2010 metais FIFA pasaulio čempionato pusfinalio rungtynėse tarp Ispanijos ir Vokietijos.

Po dviejų mėnesių jis buvo suimtas Abu Dabyje per pasaulio klubų taurės finalą. M. Ferri vilkėjo Supermeno marškinėlius ir užrašu „Laisvė Sakineh“ – tai moteris, kuriai Irane grėsė mirties bausmė užmėtant ją akmenimis.

Tais pačiais metais italas sutrikdė Čempionų lygos rungtynes tarp Madrido „Real“ ir AC Milan“, vėliau sekė dar keli įsiveržimai į aikštę tarptautinėse rungtynėse 2011-aisiais ir 2014 metais pasaulio čempionate Brazilijoje, kurioje jis norėjo atkreipti dėmesį į skurdžiuose Favelos rajonuose augančius vaikus.

Pastaraisiais metais M. Ferri profesionaliai žaidė futbolą, atstovavo Indijos antros lygos klubui.

Vienas jo tikslų futbole – tapti pirmuoju, profesionaliai žaidusiu visuose penkiuose žemynuose. Jo sąraše – Europa, Afrika ir Azija, liko rasti karjeros stoteles JAV ir Australijoje.

„Aš tai padarysiu per vienerius metus“, – buvo įsitikinęs M. Ferri.

Tačiau jo planus pakoregavo COVID-19 protrūkis Indijoje ir karas Ukrainoje.

2022-ųjų vasarį Indijos lyga sustabdė čempionatą dėl smarkiai išaugusių COVID-19 atvejų. Italas grįžo į savo gimtąjį Peskaros miestą, tačiau be veiklos nesėdėjo.

„Turiu draugą Lenkijoje, kuris man papasakojo, kas vyksta. Aš konkretus žmogus, mane stipriai paveikė tai, ką išvydau Indijoje. Ten žmonės labai vargsta.

Man reikėjo kažką duoti, nesvarbu, kad tai visiškai kitoks kontekstas. Taigi, išsinuomojau automobilį ir išvažiavau į Lenkiją“, – pasakojo italas.

Lenkijoje jis prisijungė prie savanorių, padedančių nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Skelbiama, jog buvo dienų, kuomet iš Lvivo į Lenkiją perveždavo apie 60 pabėgėlių.

Į savanorišką pagalbą ukrainiečiams jis žvelgė labai rimtai.


„Viską pats darau, už viską pats moku ir nieko neprašau padengti išlaidas. Vieną dieną vos nesusimušiau su vyru, kuris prašė pinigų už tai, ką aš darau savanoriškai.

Tai nepriimtina, čia žmonėms reikia pagalbos, o kai kas nori iš to daryti verslą“, – portalui cbssports.com kalbėjo italas.

Kol kas nėra aišku, ar jam pateikti kokie nors kaltinimai už incidentą Katare ir ar jis perduotas policijai.

Mario Ferri
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)