Pirmųjų Europos žaidynių čempionas ir šių metų Europos čempionato sidabro medalio laimėtojas nuotolį B finale antruoju taku įveikė per 40,230 sek. ir į priekį praleido čeką Martiną Fuksą (39,760 sek.) bei vengrą Jonataną Hajdu (39,811 sek.).

Lietuvos atstovas aplenkė Moldovos, Portugalijos, Kazachstano, Italijos ir Meksikos kanojininkus.

H. Žustautas buvo viena didžiausių Lietuvos vilčių žaidynėse Brazilijoje. Vos tik atvykęs į Rio de Žaneirą olimpinių žaidynių debiutantas kalbėjo apie tai, kad kovos dėl olimpinio medalio. Tačiau Henrikas trečiadienį nesugebėjo patekti į pagrindinį finalą. Jam beliko kovoti tik B finale dėl 9-16 vietų.

H. Žustautas atrankos plaukime finišavo antras (40,048 sek.), į priekį praleidęs tik keturiskart pasaulio čempioną Azerbaidžanui atstovaujantį ukrainietį Valentiną Demjanenką (39,749 sek.). Tarp visų 25 atrankoje dalyvavusių kanojininkų H. Žustauto rezultatas buvo trečias.

Pirmajame pusfinalio plaukime H. Žustautas finišavo tik šeštas (41,274 sek.) ir liko už žaidynių A finalo borto. Lietuvis nuo varžovų atsiliko jau pačiame starte ir pasivyti varžovų trumpoje distancijoje nebeįstengė.

Primename, kad kovoje dėl kelialapio į Rio de Žaneirą H. Žustautas sugebėjo pranokti Londono olimpinių žaidynių vicečempioną Jevgenijų Šukliną – kiekviena šalis į šios distancijos varžybas galėjo siųsti tik po vieną kanojininką.

Olimpinį aukso medalį kaip ir Londono olimpiadoje iškovojo A finalą laimėjęs 30-metis ukrainietis Jurijus Čebanas (39,279 sek.). Dukart pasaulio čempionas viršijo geriausią olimpinių žaidynių rezultatą. Sidabro medalį pelnė 32-ejų metų V. Demjanenka (39,493 sek.), o bronzos – 22-ejų metų brazilas Isaquias Queiroz (39,628 sek.).

Antrose olimpinėse žaidynėse iš eilės ketvirtas liko ispanas Alfonso Benavidesas. Jį nuo medalio skyrė 0,21 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)