„Liežuvis neapsiverčia taip sakyti, tačiau daug brazilų nepalaiko savo šalies rinktinės, – kalbėjo Kaka. – Kartais taip atsitinka. Jei čia, pasaulio čempionate, kažkas pamato Ronaldo (brazilų legendą), visi susižavėję sako „vau“. Brazilijoje jis yra tik dar vienas gatve einantis storulis. Savo šalyje jis nesulaukia tiek pagarbos, kiek užsienyje.“

Pasak Kaka, Brazilijoje žmonės kalba apie Neymarą, tačiau gana negatyviai: „Galbūt taip yra dėl politikos, tačiau mes, brazilai, kartais nepripažįstame savo talentų.“

Galbūt daugiau pagarbos Brazilijos futbolininkai užsitarnaus po pasaulio čempionato ketvirtfinalio rungtynių su Kroatija. „Selecao“ laikoma ne tik šios dvikovos, bet ir viso FIFA 2022 turnyro favorite.

Pastaruoju metu įspūdingai žaidžiantys Tite auklėtiniai kritikuojami dėl perteklinės arogancijos – ypač dėl to, kad šoka po pelnytų įvarčių. Brazilijos rinktinės strategas griežtai atmeta tokius kaltinimus.

„Šokis jungia mane su šia jauna karta. Tie žaidėjai galėtų būti mano anūkai. Jei man reikėtų šokti, kad surasčiau bendrą kalbą su jais, nedvejodamas taip ir padaryčiau, – kalbėjo 61-erių treneris. – Tikrai nesirengiu atsiprašinėti dėl savo šalies kultūros – šokių ir mokėjimo džiaugtis.

Tikrai nevertinsiu tų, kurie nežino Brazilijos istorijos ir kultūros. Tai tikrai nėra nepagarbos ženklas – tai mūsų širdis, mūsų išraiškos būdas ir kultūra. Ir mes darysime taip, kaip esame įpratę.“

Brazilijos rinktinė penktadienį 17 val. dėl vietos pusfinalyje susitinka su Kroatijos nacionalinė ekipa. Kiek vėliau - 21 val. - kitoje ketvirtfinalio poroje varžysis Nyderlandai ir Argentina.

FIFA 2022 atkrintamosios varžybos. Aiškios ketvirtfinalių poros
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)