„Per ausį“ komandos vyrukai – tai jauni, iš Kaišiadorių kilę Laimonas Alionis, Mantas Meilutis, Tomas Bumblevičius ir Tomas Čiupas. Tik ką baigę studijas vaikinai, kiekvieną savaitgalį lanko savo gimtą miestą, žaidžia vietinėje mėgėjų lygoje. Kaišiadorių „3 už Lietuvą“ finalas buvo ypač atkaklus, nes turnyro nugalėtojams iššūkį metė paties Ramūno Šiškausko jaunystės draugai, pasivadinę „RS Team“.

Geriausios Kaišiadorių komandos „Per ausį“ laukė nemenkas iššūkis – krepšinio žvaigždžių komanda, kuriai atstovavo buvęs žalgirietis, Lietuvos čempionas Gintaras Staniulis, vietos publikos numylėtinis, buvęs Lietuvos rinktinės, Vilniaus „Sakalų“ ir „Lietuvos ryto“, Maskvos CSKA ir Atėnų „Panathinaikos“ klubų žaidėjas R. Šiškauskas, praeityje garsus krepšininkas, o dabar verslininkas, Vaidas Jurgilas bei verslininkas, krepšinio rėmėjas Antanas Guoga.Nors rungtynės prasidėjo gana vangiai, o komandos apsikeitė keliais netaikliais metimais, jau antrąją rungtynių minutę „Per ausį“ pelnė pirmus taškus. Žvaigždės nė iš tolo nepriminė šlovingos praeities sportinės formos ir toliau žaidė vangiai. Tuo tarpu „Per ausį“ ramiai rinko tašką po taško. Ramūs ir taiklūs jaunieji kaišiadoriškiai penktąją varžybų minutę buvo priekyje 7:2. Atrodė, jog legendos puolė į neviltį. Sekė A. Guogos ir R. Šiškausko netaiklūs metimai. „Per ausį“, kaip ir didelė susirinkusi aistruolių minia patikėjo pergale. Varžybų sirena skelbė neginčijamą mėgėjų komandos pergalę 8:4.

Nuleidę galvas, legendos paliko aikštelę, o vietinius krepšininkus apsupo minia jaunųjų Kaišiadorių gyventojų. A. Guoga, taip ir nepelnė „etatinio“ tritaškio, o V. Jurgilas nesugebėjo įkrauti kamuolio iš viršaus.

Po rungtynių, legendų komandos narys, G. Staniulis sakė, jog šįkart Kaišiadorių jaunimas geriau pradėjo susitikimą.

„Jie pradėjo užtikrinčiau, pataikė keletą tolimų metimų. Tai leido, užbėgti į priekį. Kadangi duotos tik septynios minutės, nebespėjome pasivyti“.

Ši pergalė „Per ausį“ komandai garantuoja tiesiausią kelią į didįjį projekto „3 už Lietuvą“ finalą. Kaišiadorių mėgėjų komanda kol kas pirmi, kuriems pavyko nugalėti karjerą baigusius krepšininkus.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija ir integruotos komunikacijos agentūra „vipcommunications“. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI.