Papildyta 15.48 val. „Turbūt stebuklas, nežinau net ką pasakyti“ – kalbėjo Antanas Juknevičius, prieš akimirką netekęs vilties startuoti Dakaro ralyje, o netrukus vėl ją atgavęs.

Pasirodo, mechanikams pavyko atrasti nedidukę detalę, įkritusią į variklio „padoną“. A. Juknevičius drauge su Dariumi Vaičiuliu pasitikrino su varžybų komisarais, ar galės startuoti, mat jungtinės „Agrorodeo“ ir „Craft bearings“ komandos pažadėjo, kad automobilį surinks per valandą.

„Turime 1 val. ir 26 min. tam, kad atsidurtume prie starto. Mechanikai bandys padaryti per pusantros valandos visą darbą, bet jei per pusantros, nespėsime, turi padaryti per 1 val. 15 min., kad galėtume startuoti“, – aiškino A. Juknevičius.

Viltys buvo prarastos

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį bivaką pasiekusi komanda tuojau pat atidavė bolidą mechanikams. Drauge dirbo ne tik „Craft bearings“, bet ir „Agrorodeo“ komandos technikai.

Visgi likus porai valandų iki numatyto starto laiko automobilio variklis vis dar nebuvo sutvarkytas. Problema kur kas rimtesnė ir laiku spėti, pasirodo, buvo tiesiog neįmanoma.

A. Juknevičius neslepia, kad toks scenarijus jam ypač skausmingas. Lenktynininkas vylėsi, jog 10-ąjį ralio maratoną įveiks ir galbūt pagerins pernai pasiektą rekordinę 12-ąją vietą.

„Visiems taip gali nutikti. Tačiau nebespėja komanda surinkti variklio, paprasčiausiai neužtenka laiko. Būtume spėję, tačiau vienas mechanikas dirbdamas užkabino vožtuvo dangtelį ir šis nukrito. Ir įtariama, kad jis įkrito į variklio vidų. Visiška nesėkmė“, – DELFI sakė A. Juknevičius.

Nukritusios detalės nerado nei A. Juknevičiaus, nei V. Žalos mechanikai.

Tačiau ginklų komanda nesiruošė sudėti. Kaip informavo Paulius Garkauskas, DELFI žurnalistas dirbantis Peru, po dviejų dienų komanda ruošėsi startuoti „Dakar Challenge“ ir važiuoti ralio pusmaratonį, kitaip tariant, pasinaudoti Dakaro ralio organizatorių naujove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)