„Važiuojem ir matau, kad streikai, užtvertos gatvės, bet vis priešingoje pusėje. Ir taip pravažiavome kelis, o likus 60-70 km iki Havro, įstrigome ir patys“, – pasakojo lenktynininkas.

Jis bei komandos bičiulis važiavo su juodu „Opel Mokka“ automobiliu. Prie priekinio stiklo, pasakojo A. Juknevičius, buvo pritaisytas kompiuteris, įvairios kitos įrangos. Be to, ekipažas važiavo nusiėmęs ryškiai oranžinės spalvos – būdingos „Craft bearings“ komandai – striukęs, likę tik su juodai baltais megztiniais, ant kurių – daugybė logotipų, o ant pečių – lyg antsiuvai.

„Ir pajutome, kad visi žiūri. Prisivijo vienas žmogus, žiūri į mus pro stiklą. Nusileidžiu langą, klausiu, kas yra?“ – pasakojo A. Juknevičius.

Pasirodo, pribėgęs prancūzas pamanė, kad juodais drabužiais, juodu automobiliu, pilnu įrangos, važiuojantis ekipažas – žandarai.

„Žandarmerija? – dar pasitikslino jis, o A. Juknevičius jam atsakė: – Žandarmerija.“

Ir toks atsakymas lyg stebuklu pakeitė viską. Tuojau į šalį buvo patraukti kūgeliai, kuriais buvo užtvertas kelias, ir lietuvių ekipažas praleistas į priekį.

„Mus palaikė žandarais, važiuojančiais dirbti. Štai kaip padeda Dakaro ženklai“, – iš linksmos situacijos juokėsi sportininkas.

Dakaro ralis prasideda kitų metų sausio 6 d. Pirmą kartą Dakaras vyks vienintelėje valstybėje – Peru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)